11 jel, hogy elmúlt már az igaz szerelem
2018-11-13  /  Szerző:   /   Szerelem Időnként előfordul, hogy bizonytalanná válunk kapcsolatunkat illetően. Van pár olyan jel, amely arra utal, hogy már nem vagyunk szerelmesek, és csupán a megszokás tart össze. Gyakran fordul elő az is, hogy ezeket az érzéseket nem tudjuk megkülönböztetni. Mutatunk most pár olyan jelet, amelyek már arra utalnak, hogy amit érzünk, az már nem igazi szerelem.

1. Partnerünk már nem élvez elsőbbséget

A kapcsolat elején minden szabadidőtöket együtt töltöttétek, viszont mára ez már megváltozott. Már nem igyekeztek annyira haza a munkából, szívesen maradtok még az irodában, vagy akár vásárlással vagy barátokkal töltitek el az időt.

2. Gyakrabban idegesít

Amikor szerelmesek vagyunk, nem veszünk tudomást partnerünk apró hibáiról. Ez viszont idővel megváltozhat és még a legkisebb dolgok is kihozhatnak a sodrunkból. Amit egy időben elnéztünk párunknak, az idővel halálosan idegesítővé is válhat.

3. Megszűnik a hiányérzet

Korábban egy nap a kedvesünk nélkül is elviselhetetlennek tűnt. Ma már akár egy külön töltött hét is hidegen hagy és egyáltalán nem hiányzik a partnerünk. Sőt talán még örülünk is egy kis szabadságnak.

4. Megszűnik a becézés

Beszélgetéseinkből lassan kikopnak a kedves becézgetések, sőt sokszor a megszólításból még a keresztnevet is kihagyjuk – ez meghatározó jele a kiüresedésnek.

5. Nem ismerünk rá

Több együtt töltött év után egyszerűen nem tudunk rájönni, mi tetszett annak idején annyira benne. Vagy éppen ellenkezőleg: emlékszünk, mi miatt szerettünk bele, ám mai szemmel nézve ez már nem ugyanaz a személy.

6. Nem vitatkozunk

Sok veszekedés után mára már nem mutatunk érdeklődést a konfliktusok iránt. Közömbössé válunk, elkerüljük az témát, nem izgatjuk magunkat, nem pazarolunk rá időt.

7. Eltűnik a tisztelet

Ha már az sem zavar, ha a partnerünket megalázó helyzetbe hozzuk társaságban, ha apránként leszokunk az üdvözléséről, ha elfelejtünk bármit megköszönni, vagy ha köszönés nélkül megyünk ki a lakásból, mind intő jel lehet, hogy ideje elgondolkodni a kapcsolaton.

8. Egoizmus

Eleinte még megerőltettük magunkat, hogy partnerünk kedvébe járjunk és olyasmit is megtegyünk, ami nem volt kedvünkre. Megnéztünk egy tévéműsort a kedvéért, elmentünk a barátaival valahova, meglátogattuk a családját. Ma már csak magunkra gondolunk, csak olyasmit teszünk, ami nekünk tetszik, nem érdekel, mit szól hozzá a partnerünk.

9. Nem vagyunk boldogok

A mindennapjainkat a monoton rutin határozza meg, nem szervezünk közös programokat. Eltűnt a szenvedély, szürkén, egyhangúan telnek a hétköznapok.

10. Úgy érezzük, jobbat érdemelnénk

Amikor elgondolkodunk a kapcsolatunkon, az jut eszünkbe, hogy jó lenne komolyabb és figyelmesebb partnert találni. Ha ilyen gondolataink támadnak, az annak a jele, hogy rég nem vagyunk biztosak az elkötelezettségünkben.

11. Forgolódni kezdünk

Azon vesszük észre magunkat, hogy elkezdünk flörtölgetni másokkal, hogy indulás előtt több időt szánunk a készülődésre, a szépítkezésre, társaságban pedig élvezzük az érdeklődő tekinteteket – sőt már az is megfordult a fejünkben, hogy akár még egy kalandra is nyitottak lennénk.