Zsíroldó praktikák otthonra
A vasaló talpát hatékonyan meg tudjuk tisztítani, ha egy újságpapírra vagy sütőpapírra egy réteg sót szórunk, a vasalót jó felforrósítjuk, majd jó odanyomjuk, és végighúzzuk a papíron.
A zsíros edények és serpenyőket is újjávarázsolhatjuk egy kevés sóval. Szórjuk be jó vastagon, hagyjuk állni egy keveset, majd mossuk ki. Ugyanezt az aljával is megcsinálhatjuk, így megszabadulhatunk a ráégett zsírtól. Ha odaégett az étel, szórjunk rá sót, öntsük fel egy kevés vízzel, hagyjuk 5 percig állni, majd mossuk ki.
Ha zsíros lett a konyhai mosogatószivacs, sózzuk be alaposan, áztassuk be, hagyjuk egy éjszakán át, majd másnap mossuk ki. Teljesen ki fog oldódni belőle a zsír.
Az eldugult kagylóba vagy lefolyóba öntsünk egy negyed bögre szódabikarbónát és egy negyed bögre sót. Ezután öntsünk a lefolyóba egy bögre ecetet, és egy fazék forró vizet.