Vitányi Judit és vőlegénye elválaszthatatlan
2023-03-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Vitányi Judit számára hatalmas változás volt, amikor a TV2 műsorvezetője lett, hiszen az addigi életét kellett otthagynia Debrecenben azért, hogy a fővárosba költözzön. A nagy és hirtelen jött változás szó szerint lebetegítette őt, ám a mélypont után sorra jöttek a sikerek, végül pedig a szerelem is rátalált.

A Tények gyönyörű műsorvezetője korábban zenésznek tanult Debrecenben. Egyedülálló tehetséget tudhatott a magáénak, illetve egy ösztöndíjat is kapott, amelyből megvette első saját mesterhangszerét, ám nem sokkal később egy súlyos ínhüvelygyulladás miatt fel kellett hagynia az álmával. De ezután sem hagyta el a zene világát: esténként baráti koncerteken konferált, ahol felfigyelt rá a debreceni televízió munkatársa is, aki Juditot – szép mikrofonhangja miatt – beajánlotta a szerkesztőségben.

„Természetesen igent mondtam, és nem sokkal később behívta, egy meghallgatásra. Hamarosan lett is üresedés, és dolgozni kezdtem. Eleinte az időjárás-jelentés volt a feladatom, de nem sokkal később már magazinműsort vezettem. Mindeközben, hála a természetgyógyásznak, helyrejött a kezem, csakhogy közben annyira beleszerettem a televíziózásba, hogy úgy döntöttem, maradok. Aztán egy válogatás révén az MTV akkori regionális hírműsorába kerültem, majd onnan a DTV híradós műsorvezetői székébe. Közben a helyi komolyzenei élet sűrűjében dolgoztam konferensziaként. Tele voltam jobbnál jobb munkákkal, nagy társaság vett körül és az ezzel járó érzelmi biztonság. Nem jutott eszembe elhagyni Debrecent” – árulta el Judit, ám az élet végül mégis úgy hozta, hogy el kellett mennie szeretett városából.

Judit igyekezett a munka mellett is tovább kepézni magát, ezért jelentkezett a TV2 Akadémiára, Budapesten. „Kíváncsi voltam, mit, hogy csinálnak a nagy, országos tévék, és óriási lelkesedéssel vágtam bele a képzésbe, nagyon élveztem a feladatokat. Néhány hónappal azután, hogy megszereztem az oklevelet, Tények-castingra hívtak. Amikor megkaptam a munkát, egy csapásra megváltozott az életem. Ez akkor úgy festett, hogy pénteken behívtak egy megbeszélésre, ami után hazafelé a vonaton felmondtam minden munkahelyemen, és hétfőn már a TV2-nél dolgoztam. Mindent egy lapra tettem fel, ami egyébként nem jellemző rám, mert folyamatosan tervező, mérlegelő típus vagyok. Akkor mégis pillanatok alatt léptem, mert éreztem, ez igazi sorsdöntés” – mesélte a híradós, aki – bár imádta a munkáját – sokáig magányosnak és elszigeteltnek érezte magát.

„Egyszerre gyászoltam a régi életem és örültem az újnak, ami megviselte a lelkemet. Talán ez vezethetett a betegségeimhez is. Nem volt energiám, és észrevétlenül felkúsztam rám a kilók. Hiába edzettem hetente egyszer, és alig ettem valamit, a helyzet egyre súlyosbodott. Végül elmentem kivizsgálásra, és kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködés és inzulinrezisztencia áll a háttérben. A központban, ahol kivizsgáltak, ajánlottak egy női klubot, ahol a sorstársak tartották egymásban a lelket. Különös, de ott lettek először új barátaim, és onnantól kezdett helyreállni a belső békém, amit az egészségem is meghálált” – mesélte Judit, akire a szerelem is rátalált.

„A közös barátaink úgy gondolták, összeillenénk, így bemutattak egymásnak. Attól kezdve elválaszthatatlanok vagyunk. A kapcsolatunk kezdettől nagyon harmonikus volt, mégis meglepődtem, amikor egy nyaralásunkon Péter egyszer csak elém térdelt, majd megkérte a kezem. Álmodoztunk az esküvőről, de a megvalósítás várat magára, mert most egy lakásfelújítás közepén tartunk. Végre tűnjön el a por, és akkor oltár elé lehet állni! A viccet félretéve, nekem ez a szándéknyilatkozat, a gyűrű az ujjamon és a közös otthon elég ahhoz, hogy máris úgy érezzem, egy család vagyunk. A többi pedig majd jön, amikor úgy látjuk, a helyzet megérett rá. Sok megpróbáltatás ért, de mindenen túltettem magam, és megtaláltam a társamat. Az életem alakulása segíti az önmagamba vetett hitemet" – fogalmazott.