Vietnámi grillburger
Hozzávalók 4 személyre
-4 szelet sertés lapocka
-2 gerezd fokhagyma
-2 ek. frissen reszelt gyömbér
-12 ek. szójaszósz
-2 ek. halszósz
-2 ek. barna cukor
-1 lime leve
-ízlés szerint csípős paprikakrém
-1 sárgarépa
-4 ek. rizsecet
-1 ek. cukor
-2 dl majonéz
-1 ek. (csípős) paprikakrém
-1 uborka
-1 kis csokor koriander
-4 hamburger buci
Elkészítés:
A húshoz elkészítjük a pácot. A fokhagymát, a gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Összekeverjük a szójaszószt, a halszószt, a gyömbért, a fokhagymát, a cukrot, a lime levét és ízlés szerint a csípős paprikakrémet. Bepácoljuk a húst, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
A répát meghámozzuk, lereszeljük, a rízsecetet és a cukrot és 1 mk. sót összekeverjük, ráöntjük a répára és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a szószhoz a majonézt és a csípős paprikakrémet összekeverjük, sózzuk. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. A koriandert leöblítjük, összevágjuk. A húst grillen vagy grillserpenyőben megsütjük.
Összeállítjuk a burgert. Kettévágjuk a bucikat, megkenjük szósszal, teszünk bele lecsepegtetett répát, húst, uborkát, koriandert. Sült krumplival tálalhatjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap