Vietnámi grillburger
2025-07-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4 szelet sertés lapocka

-2 gerezd fokhagyma

-2 ek. frissen reszelt gyömbér

-12 ek. szójaszósz

-2 ek. halszósz

-2 ek. barna cukor

-1 lime leve

-ízlés szerint csípős paprikakrém

-1 sárgarépa

-4 ek. rizsecet

-1 ek. cukor

-2 dl majonéz

-1 ek. (csípős) paprikakrém

-1 uborka

-1 kis csokor koriander

-4 hamburger buci

Elkészítés:

A húshoz elkészítjük a pácot. A fokhagymát, a gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Összekeverjük a szójaszószt, a halszószt, a gyömbért, a fokhagymát, a cukrot, a lime levét és ízlés szerint a csípős paprikakrémet. Bepácoljuk a húst, és éjszakára a hűtőbe tesszük.

A répát meghámozzuk, lereszeljük, a rízsecetet és a cukrot és 1 mk. sót összekeverjük, ráöntjük a répára és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a szószhoz a majonézt és a csípős paprikakrémet összekeverjük, sózzuk. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. A koriandert leöblítjük, összevágjuk. A húst grillen vagy grillserpenyőben megsütjük.

Összeállítjuk a burgert. Kettévágjuk a bucikat, megkenjük szósszal, teszünk bele lecsepegtetett répát, húst, uborkát, koriandert. Sült krumplival tálalhatjuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap