Várkonyi Andrea intim titkokat árult el Mészáros Lőrincről
2021-11-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A napokban jelent meg Dr. Várkonyi Andrea könyve, amelyben romantikus részleteket arról, milyen a párkapcsolata férjével, Mészáros Lőrinccel.Az ország egyik leggazdagabb emberével még szeptemberben keltek és ritkán mesélnek házasságukról. Azonban az És ezt lehet? Jogod van jól lenni című kötetben többek között erről is írt a tévés.

„A minőségi párkapcsolat az én felfogásom szerint az, amelyik minden értelemben kielégítő tud lenni. Én azt a férfit keresem, aki nemcsak a szerelmem, hanem barát is, szexpartner is, társ is – írja könyvében Várkonyi, aki pár oldallal később azt is kifejti, hogy milyen számára az ideális férfi. – Az én szememben a férfiasságba beletartozik az is, hogy az illető valamit elért az élete során, saját karrierje, egzisztenciája van. Itt nem a forintok számítanak, hanem hogy valamit kezd az életével. Egy férfihoz számomra a hatalom is hozzátartozik. Nem politikai hatalom, hanem az, hogy a pályáján nem a ranglétra alján áll, hanem fel tud mutatni valamit, amit elért, kiharcolt, saját érdemei, tudása, képzettsége alapján.”

Várkonyi a házas életéről is osztott meg pár részletet a könyv olvasóival, s olyan őszinteséggel mesélt arról, hogyan telnek idilli napjaik Mészáros Lőrinccel, mint még soha.

„Korábban soha senkivel nem tudtam összeölelkezve aludni, még egy délutáni szunyókálás erejéig sem. (...) Sokáig azt hittem, csak a romantikus filmekben létezik, hogy két ember egymás karjában szenderedik el, de most, amióta megtaláltam a páromat, meglepődve figyeltem fel rá, hogy csak ráhajtom a fejem a mellkasára, és mint a kisbaba, úgy alszom” – árulta el az intim titkot Várkonyi, akinek életébe az új szerelem más változást is hozott. – A mostani párkapcsolatomban azt is észrevettem, hogy sokkal többször el tudom magam sírni, amikor beszélek magamról, bármilyen személyes történetemről, mert a másik olyan támogató, megtartó, bizalommal teli közeget teremt, amelyben érzem, hogy ezt biztonsággal megtehetem, és nem élnek vele vissza.”

Várkonyi arra külön kitér a könyvében, hogy bár az fontos számára, hogy felnézzen kedvesére, arról szó sem lehet, hogy ne dolgozzon, és a férje tartsa el. A volt híradós jelenleg is dolgozik, nemrég a TV2 igazgatósági tagja lett, valamint tavaly alapított egy reklámügynökséget, melynek munkásságát nemrég Cannes-ban díjazták.

„Nem kerültem soha olyan párkapcsolatba, ahol eltartottak volna. Nem is tudnék olyan felállásban létezni, hogy ne legyen saját egzisztenciám, önálló jövedelmem, amit én keresek meg, és az én bakszámlámra érkezik. (...) Engem úgy neveltek a szüleim, hogy pénzügyileg se legyek kiszolgáltatott. Nekem evidens, hogy pénzt keresek, hiába tehetném meg per pillanat a párom mellett, hogy már nem csinálok semmit” – jegyezte meg.

Ahogyan Várkonyi, úgy Mészáros is egy válás után, ráadásul gyermekekkel érkeztek az új kapcsolatba. A pszichológus külön fejezetet szentel annak, hogy hogyan érdemes egy mozaikcsaládban felépíteni az új rendet.

„Egy elvált partner esetében nemcsak a gyerekeket kapod, hanem valamilyen szinten az anyjukat is. Továbbá örülsz, ha az exfeleség már megtalálta a boldogságát valaki más oldalán. Az szuper, mert akkor el van foglalva az új pasijával, és nem a te leendő férjedet akarja visszaszerezni, aki azelőtt ugyebár az ő férje volt – fogalmazta meg általánosságban Várkonyi, aki utána arra is kitért, hogy összeköltözés esetén mely megoldást tartja praktikusnak. – Az ideális megoldás szerintem egy új hely”.

Várkonyi mindössze 26 éves volt, mikor először férjhez ment. Bár ő maga lépett ki a kapcsolatból, sokáig bántotta a kudarc. Andrea szegedi orvosi karrierjét otthagyva a TV2-höz szerződött, a hirtelen jött népszerűséget férje nem nézte jó szemmel, majd a tévés megismerte Bochkor Gábort.

"Az első házasságomban több tényező vitt a válás felé, és el is döntöttem már, hogy válni fogok. De amikor a gyermekem apja is megjelent a színen, akkor az feltette az i-re a pontot, mert őt semmiképpen nem szeretőnek akartam, annál sokkal jobban beleszerettem, hanem teljesen normális, felvállalt partnernek" - írta.

A tévés és első férje közel hét évig próbálkoztak a gyermekvállalással, ám minden kísérlet ellenére Andrea nem esett teherbe.

"Amikor adtak egy pecsétes papírt hogy természetes úton nem lehet gyerekem, akkor felmértem azt is, hogy a lombikprogram nagyon nagy pszichés megterhelés a nőknek. Nagyon fájdalmas, amikor a beültetések nem sikerülnek, és ezt a nők minden alkalommal úgy élik meg, hogy két-három babát elvesztenek. Nekem is volt vetélésem, tudom, milyen borzasztó élmény. A program rendkívül nehéz, hormonkezeléssel jár, ami hangulatingadozásokat okoz, érzelmi hullámvasútra ültetni a nőket. Ehhez stabil kapcsolat kell, támogató partner, én viszont azt éreztem, hogy ezt a házasságom már nem tudja nyújtani" - emlékezett vissza a szerző a nehéz döntésre. A szakítás után, mindössze fél év együtt járás után természetes úton esett teherbe Bochkor Gábortól.

Bár Várkonyi szerette volna kizárni a nyilvánosságot magánéletéből, Bochkorral való szakítása nagy port kavart, s bizony mindenkinek megvolt róla a véleménye.

"Amikor szakítottunk, tudtam, hogy az eset kirakatba fog kerülni, nem tudom eltitkolni, és vadidegen emberek fogják véleményezni. Aki nem a saját bőrén tapasztalja, nem tudja, milyen érzés, amikor a közösségi felületeiden naponta tizenöt-húsz ismeretlen felhasználótól kapsz üzeneteket, hogy te világ k*rvája, rohadj meg, tönkreteszed a gyereked életét! Hány házasságot akarsz még tönkretenni? Szakadt volna anyádba a fejed, és még sorolhatnám..." - idézett a kapott levelekből Várkonyi.

A hűség kérdése talán az egyik legfontosabb téma a párkapcsolatokat illetően, így természetesen Várkonyi sem hagyta ki könyvéből.

"Negyvenhat évesen, hosszú kapcsolatokkal a hátam mögött őszintén megmondom, én is csaltam már meg a másikat, és engem is csaltak már meg. Egyik sem jó" - vallotta be.

Forrás: Blikk