Túrókocka
2025-07-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 24 kockához

Az alaphoz:

-20 dkg omlós zabkeksz

-10 dkg vaj

A krémhez:

-15 dkg tejföl

-25 dkg tehéntúró

-1 bio citrom reszelt héja

-1/2 citrom leve

-20 dkg natúr joghurt

-15 dkg cukor

-1,5 dkg zselatin

-2,5 dl tejszín

-néhány szem gyümölcs (eper, áfonya, málna, szeder)

Elkészítés:

Kibélelünk frissen tartó fóliával egy kb. 16 x 24 cm-es, kapcsos tepsit. Az alaphoz a kekszet sodrófával vagy aprítóban morzsásra daráljuk. A vajat megolvasztjuk, majd a keksszel összekeverjük. Ezt a masszát egyenletesen elterítjük a tepsiben, alaposan lenyomkodjuk, majd amíg a krém elkészül, a hűtőbe tesszük.

A krémhez a túrót áttörjük, összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét, és a hűtőbe tesszük.

A joghurtot elkeverjük a zselatinnal és a cukorral, majd alacsony hőmérsékleten melegítjük addig, amíg a zselatin felolvad. A keveréket langyosra hűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a langyosra hűlt joghurtos keveréket, valamint a tejfölös-túrós masszát. A kész krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a gyümölcsöt megmossuk, nagyon jól lecsepegtetjük. A süteményt a formából óvatosan kiemeljük, a fóliát lehúzzuk róla, és kockákra vágjuk, 1-1 szem gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap