Túró rudis csoki
2025-11-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Hozzávalók:

-250 g krémes túró (vagy rögös túró krémesre botmixelve)

-30 g porcukor

-1 kávéskanál szárított citromhéj (ha van friss, még jobb)

-45 g vaj

-kevés eperlekvár vagy dzsem

-200 g tejcsokoládé

-szilikon csokiforma

A krémtúróhoz adom a cukrot, a porcukrot, a citromhéjat és a lágy vajat és alaposan elkeverem.

100 g csokit összetörök és mikróban 30 másodpercekre berakva felolvasztok. A szilikon formában öntöm és egyenletesen elosztom a forma alján és oldalain. Mehet is a hűtőbe 10-15 percre. Ha megvagyok, beletöltöm a krémet az oldalai háromegyed részéig, majd eperlekvárt teszek rá, végül befedem még kevés túrókrémmel.

A maradék csokit felolvasztom és egyenletesen elosztom a túrós rész tetején, hagyom, hogy az oldalára is lefolyjon belőle. Mehet megint hűsölni.

Ha megdermedt a felső csokiréteg, kész is, recés késsel óvatosan csoki szeleteket végok belőle.

Nekem harapásnál kicsit folyós lett a krém, de így is nagyon finom. Legközelebb Vaj helyett olvasztott fehér csokit keverek bele, hogy jobban megkössön.