Túró rudis csoki
Hozzávalók:
-250 g krémes túró (vagy rögös túró krémesre botmixelve)
-30 g porcukor
-1 kávéskanál szárított citromhéj (ha van friss, még jobb)
-45 g vaj
-kevés eperlekvár vagy dzsem
-200 g tejcsokoládé
-szilikon csokiforma
A krémtúróhoz adom a cukrot, a porcukrot, a citromhéjat és a lágy vajat és alaposan elkeverem.
100 g csokit összetörök és mikróban 30 másodpercekre berakva felolvasztok. A szilikon formában öntöm és egyenletesen elosztom a forma alján és oldalain. Mehet is a hűtőbe 10-15 percre. Ha megvagyok, beletöltöm a krémet az oldalai háromegyed részéig, majd eperlekvárt teszek rá, végül befedem még kevés túrókrémmel.
A maradék csokit felolvasztom és egyenletesen elosztom a túrós rész tetején, hagyom, hogy az oldalára is lefolyjon belőle. Mehet megint hűsölni.
Ha megdermedt a felső csokiréteg, kész is, recés késsel óvatosan csoki szeleteket végok belőle.
Nekem harapásnál kicsit folyós lett a krém, de így is nagyon finom. Legközelebb Vaj helyett olvasztott fehér csokit keverek bele, hogy jobban megkössön.
