Túlságosan izgulsz? – 10 bevált praktika, hogy a randira már magabiztosan menj
2019-09-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Mindenki izgul, és feszült egy randevú miatt, különösen az első randi előtt, ez természetes emberi reakció. Nem tudhatod ugyanis, hogy ki vár a megbeszélt helyen Rád: egy elviselhetetlen hisztérika, egy mindennel elégedetlenkedő energiavámpír, vagy épp életed szerelme, akire mindig is vágytál.

Az első találkozónak lényegében 3 célja van:

  1. Megnézni a partnered élőben is, hogy valóban olyan-e, mint a fotóin.

  2. Felmérni, hogy összeilletek-e.

  3. Kifürkészni, hogy van-e létjogosultsága egy második randinak.


Amennyire könnyen hangzik ez elméletben, annyira nehéz megvalósítani a gyakorlatban.

Ha Te is túlizgulod a randevúidat, akkor vesd be az alábbi praktikákat, hogy a találkozóra már magabiztosabban mehess.

1. Használd ki a hazai terep előnyét!

Egy jól sikerült randi alapja a megfelelő tervezés. Ne félj olyan helyre szervezni a találkozót, ahol sokszor jártál már, és ezért kényelmesen, biztonságban érzed ott magad.

Találj további tippeket korábbi cikkünkben! Hogyan készülj az első randira 5 lépésben

2. Menj el edzeni randi előtt!

A mozgásnál nincs jobb ellenszer a feszültség, és a stressz legyőzésére. Csak vigyázz, hagyj elég időt arra is, hogy utána szépen felöltözz!

3. A találkozó előtt foglald el magad!

A figyelemelterelés módszere a randevú miatt érzett idegesség ellen is hatásos. Oszd be az idődet, és találj ki mindenféle elfoglaltságot, ami a gondolataidat leköti. A legjobb, ha áthívod az egyik barátod, hogy kicsit felturbózza az önbizalmadat.

4. Egy pohár bor segíthet

Köztudott, hogy az alkohol ellazít, de vigyázz a mértékre. Meglehetősen visszatetsző, ha valaki részegen megy el az első randira.

5. Hallgass zenét!

Egy jól megválasztott dallam is segíthet legyőzni a stresszt. Válassz olyat, amiről tudod, hogy mindig jobb kedved lesz tőle, ami felpörget, és feltölt energiával.

6. Figyelj a légzésedre!

4 másodpercig lélegezd be a levegőt az orrodon keresztül, majd 3 másodpercen keresztül lélegezd ki a szádon át. Ismételd meg 3-4 alkalommal egymás után. Hidd el, működik.

7. Egyszerűen hagyd abba a stresszelést!

Fejezd be az önpusztító mantráidat, engedd el a félelmeidet, és cseréld le pozitív gondolatokra. Bármennyire is egyszerűnek tűnik, ez is működik.

8. Gondolj úgy a randira, hogy egy új baráttal fogsz találkozni!

Az első randi előtt az idegesség egyik felét az okozza, hogy félsz az elutasítástól. A másik felét pedig a belső kényszer, hogy végre párra találj. Ha viszont egy baráttal találkozol, akkor ezek egyike sem játszik, így aggódni sincs min.

9. Emlékezz rá, hogy valószínűleg a másik is ideges!

Egy cipőben jártok. Mindketten féltek a találkozástól, és attól, hogy mit gondol majd rólatok a másik. Viszont ez az egyetlen módja is annak, hogy mindezt kiderítsd.

10. Ne aggódj a végkifejlet miatt!

Egy randevú kétféleképpen végződhet, de csak akkor tudod meg, hogy miként fog, ha átéled. Mit veszíthetsz? Legfeljebb nem találkoztok többé. Az idegeskedés helyett próbáld meg élvezni a pillanatot, és hozd ki belőle a legtöbbet, amit lehet!

yoga