Tőkehalas ravioli fehérbabos raguval
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
-30 dkg liszt + a nyújtáshoz
-3 tojás + 1 a kenéshez
A töltelékhez:
-30 dkg füstölt tőkehalfilé
-1 kis csokor aprított snidling
-1 citrom leve
A fehérbabos raguhoz:
-1 kis fej fehér hagyma
-2 paradicsom
-15 dkg főtt, apró szemű fehérbab
-4 ek. olívaolaj
-1 csokor aprított petrezselyem
Elkészítés:
A lisztből, a tojásból, kevés hideg vízzel kemény tésztát gyúrunk, 30 percet pihentetjük. Közben a töltelékhez a füstölt halat apróra vágjuk. A raguhoz a hagymát meghámozzuk, a paradicsomot megmossuk, mindkettőt apóra vágjuk. A főtt babot jól lecsepegtetjük.
A töltelékhez a halat az aprított snidlinggel és ízlés szerinti citromlével ízesítjük, jól összekeverjük.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, és a felére a haltöltelékből kiskanállal halmokat teszünk. A tésztaközöket felvert tojással megkenjük, és ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztaközöket a kezünk élével összenyomkodjuk, majd derelyevágóval feldaraboljuk és bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük
Közben a raguhoz a hagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a paradicsomot, a babot, és erős tűzön összeforgatjuk. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, rászedjük a raviolikat, és lazán összeforgatjuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva