Tőkehalas ravioli fehérbabos raguval
2025-03-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

-30 dkg liszt + a nyújtáshoz

-3 tojás + 1 a kenéshez

A töltelékhez:

-30 dkg füstölt tőkehalfilé

-1 kis csokor aprított snidling

-1 citrom leve

A fehérbabos raguhoz:

-1 kis fej fehér hagyma

-2 paradicsom

-15 dkg főtt, apró szemű fehérbab

-4 ek. olívaolaj

-1 csokor aprított petrezselyem

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, kevés hideg vízzel kemény tésztát gyúrunk, 30 percet pihentetjük. Közben a töltelékhez a füstölt halat apróra vágjuk. A raguhoz a hagymát meghámozzuk, a paradicsomot megmossuk, mindkettőt apóra vágjuk. A főtt babot jól lecsepegtetjük.

A töltelékhez a halat az aprított snidlinggel és ízlés szerinti citromlével ízesítjük, jól összekeverjük.

A tésztát lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, és a felére a haltöltelékből kiskanállal halmokat teszünk. A tésztaközöket felvert tojással megkenjük, és ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztaközöket a kezünk élével összenyomkodjuk, majd derelyevágóval feldaraboljuk és bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük

Közben a raguhoz a hagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a paradicsomot, a babot, és erős tűzön összeforgatjuk. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, rászedjük a raviolikat, és lazán összeforgatjuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva