Tésztával töltött paprika
2023-06-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-10 dkg spagetti (lehet teljes kiőrlésű is)

-2-2 nagy, piros és zöld húsú kaliforniai paprika

-1 ek. olaj

-3 gerezd fokhagyma

-1 kis csokor snidling

-2 szál friss oregánó + a díszítéshez

-2 tojás

-10 dkg zsírosabb reszelt sajt

-2 dl tej

-1 dl paradicsompüré

Elkészítés:

A tésztát 10 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint al dentére főzzük. Jól lecsepegtetjük, és félretesszük. A paprikákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, ügyelve, hogy a szárakat is elfelezzük, kicsumázzuk, majd kiolajozott tűzálló tálba tesszük őket. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A zöldfűszereket finomra vágjuk.

Mélyebb edényben felverjük a tojásokat a sajttal, az áttört fokhagymával, a tejjel, a snidlinggel és az oregánóval együtt. Belekeverjük a paradicsompürét, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A paprikákat félig megtöltjük tésztával, majd erre kanalazzuk a tojásos-sajtos keveréket. A sütőben 20-25 percig sütjük, addigra a töltelék összeáll, és aranysárgára sül. Az oregánószálakkal díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva