Tésztával töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre:
-10 dkg spagetti (lehet teljes kiőrlésű is)
-2-2 nagy, piros és zöld húsú kaliforniai paprika
-1 ek. olaj
-3 gerezd fokhagyma
-1 kis csokor snidling
-2 szál friss oregánó + a díszítéshez
-2 tojás
-10 dkg zsírosabb reszelt sajt
-2 dl tej
-1 dl paradicsompüré
Elkészítés:
A tésztát 10 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint al dentére főzzük. Jól lecsepegtetjük, és félretesszük. A paprikákat megmossuk, hosszában félbevágjuk, ügyelve, hogy a szárakat is elfelezzük, kicsumázzuk, majd kiolajozott tűzálló tálba tesszük őket. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A zöldfűszereket finomra vágjuk.
Mélyebb edényben felverjük a tojásokat a sajttal, az áttört fokhagymával, a tejjel, a snidlinggel és az oregánóval együtt. Belekeverjük a paradicsompürét, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A paprikákat félig megtöltjük tésztával, majd erre kanalazzuk a tojásos-sajtos keveréket. A sütőben 20-25 percig sütjük, addigra a töltelék összeáll, és aranysárgára sül. Az oregánószálakkal díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva