Téli bőrápolás - a legfontosabb tudnivalók
2021-12-01  /  Szerző:   /   Ajánló

Javában tombol a tél, ami az év legcsodálatosabb és legváltozatosabb időszaka. Melegebben öltözködünk - bundák, sapkák, csizmák, kesztyűk kerülnek előtérbe. Az arc viszont a legtöbbször védtelen maradt a tél természeti jelenségeitől.

A fagy úgy csíp, akár a csalán – szorító érzés, hámlás, bőrpír jelentkezhet, ha nem figyelünk oda a megfelelően. A bőr állapotának romlása télen leginkább a kiszáradás, a védőréteg elvékonyodása, rugalmasság elvesztése miatt történik meg. Külön kell foglalkozni a bőrápolás minden szakaszával, amit a cikkben fel is sorolunk.

A Ziaja tökéletesen ismeri a bőrápolás titkait, ezért számos kozmetikumot hozott létre minden bőrtípusra. A MAKEUP webáruházban a Ziaja lengyel márka számos terméke megtalálható, amely elengedetlen lesz a téli bőrápolás során.

1. Tisztítás

Az arcot krémbe vagy tejbe mártott vattakoronggal kell megtisztítani, szigorúan a masszázsvonalak mentén, dörzsölés nélkül. Ezt követően micellás vízzel, vagy extrém esetben forralt vízzel öblíthető - az utóbbi kevesebb nehézsót tartalmaz, mint a közönséges csapvíz.

2. Tonizálás

A következő lépés a tonizálás. A bőrtípusnak megfelelő gyengéd tonik használata javítja a vér mikrokeringését, elősegítve a használt krém jobb felszívódását.

FONTOS: Ne használj alkohol alapú tonikokat és szappanokat, amelyek tovább szárítják a bőrt. Keress olyan növényi termékeket, amelyek gyengédek és nem okoznak irritációt.

3. Alapellátás: a bőr hidratálása

Kedvenc hidratáló krémed a legnagyobb ellenséged lesz, ha közvetlenül azelőtt viszed fel, hogy kimennél a házból. A benne lévő nedvesség megfagy, ha nincs ideje megfelelően felszívódni, és a bőr állapotának romlásához vezet. Legalább fél vagy egy órával hamarabb alkalmazd, mielőtt kimennél a szabadba. Télen olyan krémet kell választani, amely kitozánt és hialuronsavat tartalmaz: ezek az anyagok tökéletesen ápolják a bőrt és védőréteget is létrehoznak, amely csökkenti a nedvességveszteséget.

Az arcbőr ápolásának szabályai télen

Száraz és normál bőr - ilyenkor a hideg időben a hidratáló krém helyettesíthető táplálóval. Sűrűbb textúrája megvédi az arc érzékeny bőrét a hipotermiától, hidratáló összetevői küzdenek a kiszáradás ellen, a természetes olajok és vitaminok pedig megadnak mindent, amire szükség van.

Zsíros bőr - egy könnyű, telítetlen zsírsavakat tartalmazó krém az optimális táplálkozást biztosítja, és nem okoz pattanásokat. Nem szabad megfeledkeznünk a helyes táplálkozásról sem a szó legigazibb értelmében. A zsíros tengeri hal, az avokádó, a máj, a dió, a gabonafélék, a sovány hús remek tápanyag-források. Naponta legalább 1,5 liter vizet kell inni - ez szükséges a bőr víz-só egyensúlyának és rugalmasságának fenntartásához.