Szövetségesek (16)
2016-11-28  /  Szerző:   /   Ajánló Max Vatan (Brad Pitt) és Marianne Beauséjour (Marion Cotillard) második világháborús kémek számára az a túlélés záloga, hogy senki nem ismeri őket igazából. A félrevezetés, a cselszövés, az ámítás és persze a gyilkolás mesterei. Amikor véletlenül egymásba szeretnek egy hihetetlenül veszélyes küldetés során, szeretnének felhagyni végre kettős életükkel. Ehelyett azonban gyanú és veszély fészkeli be magát házasságukba, és kapcsolatuknak halálos próbatételt kell kiállnia, aminek nemzetközi következményei is vannak.

A Szövetségesek rendezője az Oscar-díjas Robert Zemeckis (Forrest Gump, A számkivetett, Kényszerleszállás). A film hol lebilincselő kémthriller, hol háborús dráma, hol pedig szenvedélyes románc két jól képzett gyilkos között, akik vagy a sors által egymásnak rendelt lelki társak, vagy halálos ellenségek – esetleg mindkettő. A nagy költségvetésű, vizuálisan lenyűgöző produkció olyan helyszínekre ragadja magával nézőjét, mint Casablanca, London a német bombázások idején vagy a megszállt Franciaország. Zemeckis olyan grandiózus történetet fest a vászonra, amely Hollywood aranykorát idézi – tele titkokkal, izgalommal és romantikával, de a 21. századi mozi teljes modern eszköztárát felvonultatva.

Szovetsegesek

1942-ben járunk, amikorra 26 ország szövetséget kötött, hogy szembeszálljon az Európát lerohanó nácikkal. A Brit Különleges Alakulat (SOE) megbízza Max Vatan kanadai pilótát, hogy ejtőernyővel ereszkedjen le Casablancában, és ölje meg a német nagykövetet. Itt találkozik a francia ellenállás harcosával, az elbűvölő Marianne-nal, akinek az a feladata, hogy a feleségének adja ki magát. Hamarosan valódi vonzalmat kezdenek érezni egymás iránt, holott a következmények végzetesek lehetnek. Londonban ismét találkoznak, szerelmük beteljesedik és családot alapítanak. Egy napon azonban Maxet arról tájékoztatják, hogy idillikus családi élete monumentális szemfényvesztés lehet. Kétségbeesetten nyomozni kezd, hogy megtudja, mi lehet igaz mindebből, nem törődve a halálos veszélyekkel.


Bemutató: 2016.12.01.

Forgalmazó: UIP Duna Film

Korhatár: a film 16 éven aluliak számára nem ajánlott.