Szőlős kacsacombok dominóburgonyával
2024-09-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-4 kacsacomb

-4 gerezd fokhagyma

-1 ág rozmaring

-1 dl száraz fehérbor

-15 dkg fehér szőlő

-15 dkg piros szőlő

A körethez:

-1 kg burgonya

-4 szál friss majoránna

-2 ek. vaj

Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a rozmaringleveleket apróra vágjuk. A combok húsos részét bedörzsöljük a fokhagymával meg a rozmaringgal és forró serpenyőben, bőrös felükkel kezdve mindkét oldalukat pirosra sütjük. Bőrös felükkel felfelé tepsibe áttesszük, meglocsoljuk a kisült zsiradékkal, aláöntjük a bort és 1 dl vizet. Alufóliával lefedve 1-1,5 óra alatt háromnegyed puhára pároljuk a sütőben 180 °C-on.

Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük. A körethez a burgonyákat meghámozzuk, tégla alakú darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A majoránnát felaprítjuk.

Ha letelt az idő, a húsról levesszük a fóliát, mellészórjuk a szőlőt és a visszatolva a sütőbe, 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.

A felforrósított vajon megfuttatjuk a majoránnát, rászedjük a burgonyát, és lazán összeforgatjuk, hogy ne törjük szét. Tálaláskor tányérra halmozzuk, melléfektetjük a sült kacsacombot és körbelocsoljuk a szőlős szafttal.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva