Szőlős kacsacombok dominóburgonyával
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-4 kacsacomb
-4 gerezd fokhagyma
-1 ág rozmaring
-1 dl száraz fehérbor
-15 dkg fehér szőlő
-15 dkg piros szőlő
A körethez:
-1 kg burgonya
-4 szál friss majoránna
-2 ek. vaj
Elkészítés:
A kacsacombokat megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a rozmaringleveleket apróra vágjuk. A combok húsos részét bedörzsöljük a fokhagymával meg a rozmaringgal és forró serpenyőben, bőrös felükkel kezdve mindkét oldalukat pirosra sütjük. Bőrös felükkel felfelé tepsibe áttesszük, meglocsoljuk a kisült zsiradékkal, aláöntjük a bort és 1 dl vizet. Alufóliával lefedve 1-1,5 óra alatt háromnegyed puhára pároljuk a sütőben 180 °C-on.
Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük. A körethez a burgonyákat meghámozzuk, tégla alakú darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A majoránnát felaprítjuk.
Ha letelt az idő, a húsról levesszük a fóliát, mellészórjuk a szőlőt és a visszatolva a sütőbe, 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.
A felforrósított vajon megfuttatjuk a majoránnát, rászedjük a burgonyát, és lazán összeforgatjuk, hogy ne törjük szét. Tálaláskor tányérra halmozzuk, melléfektetjük a sült kacsacombot és körbelocsoljuk a szőlős szafttal.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva