Szilvás-mákos kürtőskalács lett az idei kedvenc
A kürtőskalács reneszánszát éli az elmúlt években, ez a különleges kelt kalács annyira népszerű, hogy komoly programsorozatot és versenyt is lehet szervezni köré, ezt bizonyítja az idén 6. alkalommal megrendezett Kürtőskalács Fesztivál, ahol igazán izgalmas desszertcsodákat lehetett kóstolni.A budai Gesztenyés-kertben rendezték meg múlt hétvégén a 6. Kürtőskalács Fesztivált, ahol immáron 27 helyen fogyaszthattak mindenféle formájú, méretű és ízű kürtőskalácsot az édesszájú látogatók.
Az idei évben érkeztek Székelyföldről, Farkaslakáról és Hévízről is kürtőskalács-készítők, és a hatalmas érdeklődést bizonyítja, hogy kígyózó sorokban várakoztak az érdeklődők a kalácskülönlegességekre. Merthogy nemcsak a korábban megszokott, klasszikus ízesítésű változatokat kóstolhatták a vendégek, hanem különféle új kreációk is születtek a Kürtős Kaland néven futó versenyen.
Született Kürtős Dobos, Somlói galuska újragondolt kürtőskalács köntösben, valamint egy Mákvirág névre keresztelt szilvás-mákos csoda, ami mindenkit elvarázsolt, a szilva kitűnően passzolt a ropogós, faszénen sült kürtőskalácshoz.
A győztes csapat desszertje - vagyis a szilvás-mákos csoda - felkerül majd egy hónapra az Édes Mackó Kürtőskalács-cukrászda étlapjára is, így bárki megkóstolhatja ezt az ínyencséget.
Forrás: Cookta