Szilvás céklasaláta kecskesajttal
2025-08-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

-50 dkg cékla

-2 ek. olívaolaj

-35 dkg szilva

-80 dkg madársaláta

-10 dkg kecskesajt

Az öntethez:

-2 szilva félbevágva, kimagozva

-3 ek. olívaolaj

-1 ek. vörösborecet

-1 ek. méz

-1 csipet só és bors

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A céklát megmossuk, felvágjuk, és egy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd 30 percig sütjük.

A szilvát megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk, 30 perc után a céklához adjuk, és további 15 percig sütjük. Kissé kihűtjük.

A szószhoz egy kis lábasba tesszük a hozzávalókat és elkezdjük melegíteni. Ahogy a szilva felmelegszik, a héja könnyen eltávolíthatóvá válik. Lehúzzuk a héját, majd a húsát az öntetben villával összetörjük, és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt szilvás céklát összeforgatjuk a salátával, rámorzsoljuk a kecskesajtot, meglocsoljuk az szósszal.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Hasonló bejegyzések