Szilvás céklasaláta kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
-50 dkg cékla
-2 ek. olívaolaj
-35 dkg szilva
-80 dkg madársaláta
-10 dkg kecskesajt
Az öntethez:
-2 szilva félbevágva, kimagozva
-3 ek. olívaolaj
-1 ek. vörösborecet
-1 ek. méz
-1 csipet só és bors
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A céklát megmossuk, felvágjuk, és egy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd 30 percig sütjük.
A szilvát megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk, 30 perc után a céklához adjuk, és további 15 percig sütjük. Kissé kihűtjük.
A szószhoz egy kis lábasba tesszük a hozzávalókat és elkezdjük melegíteni. Ahogy a szilva felmelegszik, a héja könnyen eltávolíthatóvá válik. Lehúzzuk a héját, majd a húsát az öntetben villával összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt szilvás céklát összeforgatjuk a salátával, rámorzsoljuk a kecskesajtot, meglocsoljuk az szósszal.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva