Szépségtippek a fáradtság nyomainak eltüntetésére
2020-08-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha fáradtak vagyunk, a szemünk körüli karikák mélyebbek és sötétebbek, ráncaink látványosabbak, bőrünk pedig sápadtabb. Mit tehetünk, hogy egy kicsit javítsunk az összképen? Íme, 5 tipp, ami valóban segít.

Aludjunk eleget

A kialvatlanság nincs jó hatással a megjelenésünkre, hosszú távon pedig az egészségünket is veszélyezteti. Ha üde bőrre és csillogó tekintetre vágyunk, első teendőnk az legyen, hogy odafigyelünk a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre. Enélkül ugyanis egyetlen csodaszer sem lesz képes teljesen eltüntetni a fáradtság nyomait az arcunkról.

 

Étkezzünk egészségesen

Hiába járunk rendszeresen kozmetikushoz és veszünk drága csodakrémeket, ha a testünket – és a bőrünket – nem tápláljuk belülről. A vitamin- és nyomelem hiány következtében a bőrünk fakó és élettelen, a hajunk száraz és fénytelen, körmeink pedig töredezettek lesznek. Különösen télen figyeljünk oda a létfontosságú tápanyagok pótlására, elsősorban változatos táplálkozással, másodsorban pedig megfelelő táplálékkiegészítők rendszeres szedésével.

 
Hidratáljuk a testünket belülről is

Egy átvirrasztott éjszaka után első gondolatunk ne (csak) a kávé legyen, hanem egy nagy pohár víz is. A szervezet hidratáltsága felelős ugyanis a rugalmas, telt arcbőrért. Ha fáradtak vagyunk, a megfelelő folyadékfogyasztás mindig segít. Kívülről pedig bevethetünk ásványvizet tartalmazó arcpermetet, ami smink alá és fölé is jöhet. Ha nem akarunk egész nap csak vizet inni, válasszuk a zöld teát, ami gazdag fiatalító polifenolokban, egy kis citromlé pedig segíti a benne lévő antioxidánsok felszívódását.Vessük be a sminkesek bevált trükkjeit

A karikás, fáradt szemek „kisimítására” tökéletes az uborkapakolás: két szelet uborka a szemre vagy egy kevés uborkás szemkörnyékápoló csodákat művel. De egy lehűtött fémkanál is felfrissíti a tekintetet. A szem alatti táskák eltüntetésére a nyers krumplit ajánlják a szépségszakértők, mert az képes magába szívni a duzzadtságot okozó felesleges vizet. A koffeines vagy zöldteás kozmetikumok ugyancsak hatásosak a szem körüli bőr frissítésére, fiatalítására. De ugyanezt a hatást érhetjük el, ha zöld teába mártott vattakorongot teszünk pár percre a szemünkre.Sminktrükkök a fáradtság álcázására

A szilikonos báziskrémek kiegyensúlyozzák a bőr egyenetlenségeit és a karikákat, üdébbé varázsolják a szemkörnyék bőrét. A primerek megágyaznak az alapozónak is, ami így szebb és tartósabb lesz. A fáradt szemkörnyéket felfrissíthetjük optikailag, ha fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó korrektort viszünk fel az érintett területre. Arra figyeljünk, hogy a korrektor az alapozónál és a bőrünknél egy árnyalattal világosabb legyen, mert így érhetjük el a kívánt hatást. A nyúzott kinézetet ellensúlyozhatjuk azzal is, ha az orcákra pirosítóval arcpírt varázsolunk. Optikailag megemeli az arccsontot, feszesebbnek és üdébbnek láttatja az arcot, és elvonja a figyelmet a szem alatti karikákról.


Forrás: Activebeauty