Szempillaspirál fortélyok – legyen igéző a tekinteted!
2017-10-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs A szempillaspirál az egyik legnépszerűbb sminkkellék. Ha a neszesszered nem igazán bővelkedik a sminkszerekben, a szempillaspirál akkor is biztos, hogy ott lapul a táskádban. Mielőtt beszerzed a következőt, tartsd szem előtt, hogy hosszabb, netán göndörebb vagy éppen dúsabb sörtékre vágysz.Hosszabbító

A legkelendőbb a hosszabbító spirál. A hatásra még kicsit rásegíthetsz, ha a spirált ferdén és lassan vezeted végig a pilláidon. Ha mindez nem elég, tegyél fel műszempillát.

 

Göndörítő

A göndörítő szempillaspirál nyitja a tekintetet, így a pillantásod legalább olyan igéző lesz, mint a sztároké. Mindezt fokozhatod, ha még szempillaformázót is használsz előtte.

 

Dúsító

Spirálos keféje  a szempillák tövétől egészen a végéig felviszi a festéket, így azok dúsak lesznek. Ha ennél is többre vágysz, használj kétoldalú szempillaspirált, amelynek az egyik felében ápolószer van.

 

Vízálló

A vízálló spirálnál nem kell aggódnod, hogy elkelnődik, de hátránya, hogy száríthatja a pillákat. Ha rendszeresen ezzel fested magad, estére feltétlenül használj szempillaápolót!Szempillaspirál tedd-ne tedd:

-Mielőtt szempillaspirált választasz, vedd figyelembe, hogy hosszabbítani, dúsítani vagy göndöríteni szeretnél. Persze a mai spirálok már mindezt akár egyszerre is tudják, de mindegyiknek van egy "fő profilja".

-Ha gyakran könnyezik a szemed – netán uszodába készülsz -, válassz vízállót, de ne feledd, hogy lemosni csak kétfázisú, vagy krémes lemosóval tudod majd, tehát beszerzésekor erre is gondolj.

-Minél gyakrabban húzogatod ki-be a spirálodat, annál gyorsabban kiszárad. Ahhoz, hogy elég festék kerüljön a kefére, elég csak egyszer kihúznod.

-Az alsó pillákra kevés spirált tegyél, különben könnyen karikásnak tűnik a szemed.

-Ne csak fekete spirált használj. A színesekkel izgalmasabb vagy finomabb lehet a sminked. Ha például szőke vagy, egy barna spirál sokkal természetesebben fog állni. Ha kék vagy zöld szemed van, egy lila vagy bordó spiráltól még jobban világítani fog a szemszíned.Forrás: Cosmopolitan.hu