Sült csirke feketelencse-salátával
Hozzávalók 4 személyre:
-20 dkg feketelencse
-2 szál szárzeller
-1 szál sárgarépa
-1 nagy zöldalma
-1 gránátalma
-1 kis piros chilipaprika
-1 cs. petrezselyem
-4 ek. olívaolaj
-2 ek. balzsamecet
-1 mk. őrölt római kömény
-1 mk. őrölt koriandermag
-4 csirkemellfilé (kb. 15 dkg/db)
-2 ek. vaj
Elkészítés:
Az apró szemű feketelencse nagy előnye, hogy nem kell beáztatni, és főzési ideje sem túl hosszú: lobogó sós vízben kb. 20 perc alatt puhára fő. Ezalatt a zellert, répát, almát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, a gránátalmát megtisztítjuk, kiszedjük a szemeket, a chilipaprikából eltávolítjuk a magjait és felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
Ha megfőtt a lencse, leszűrjük, kihűtjük. Egy üvegtálban az olívaolajból, a balzsamecetből, az aprított chilipaprikából, illetve az őrölt fűszerekből öntetet készítünk. A lencsével, az aprított zöldségekkel, gyümölcsökkel összeforgatjuk.
A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, serpenyőben, a felolvasztott vajon aranybarnára pirítjuk. Vékony szeletekre vágjuk, a petrezselyemmel megszórt salátához tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 455 kcal