Sült csirke feketelencse-salátával
2024-09-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-20 dkg feketelencse

-2 szál szárzeller

-1 szál sárgarépa

-1 nagy zöldalma

-1 gránátalma

-1 kis piros chilipaprika

-1 cs. petrezselyem

-4 ek. olívaolaj

-2 ek. balzsamecet

-1 mk. őrölt római kömény

-1 mk. őrölt koriandermag

-4 csirkemellfilé (kb. 15 dkg/db)

-2 ek. vaj

Elkészítés:

Az apró szemű feketelencse nagy előnye, hogy nem kell beáztatni, és főzési ideje sem túl hosszú: lobogó sós vízben kb. 20 perc alatt puhára fő. Ezalatt a zellert, répát, almát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, a gránátalmát megtisztítjuk, kiszedjük a szemeket, a chilipaprikából eltávolítjuk a magjait és felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

Ha megfőtt a lencse, leszűrjük, kihűtjük. Egy üvegtálban az olívaolajból, a balzsamecetből, az aprított chilipaprikából, illetve az őrölt fűszerekből öntetet készítünk. A lencsével, az aprított zöldségekkel, gyümölcsökkel összeforgatjuk.

A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, serpenyőben, a felolvasztott vajon aranybarnára pirítjuk. Vékony szeletekre vágjuk, a petrezselyemmel megszórt salátához tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 455 kcal