Spenótos-ricottás penne
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült penne
-2 ek. olívaolaj
-70 ml citromlé
-4 ek. reszelt parmezán sajt
-20 dkg spenótlevél
-2 szál friss bazsalikom
-20 dkg ricotta (vagy tehéntúró)
Elkészítés:
A tésztát lobogó sós vízben nem túl puhára főzzük, lecsepegtetjük, és a lábosba visszatesszük.
Az olajat, a citromlevet, a parmezánt csipetnyi sóval és borssal alaposan összekeverjük.
A spenótot megmossuk, jól lerázzuk róla a vizet, a bazsalikom leveleit lecsipkedjük, leöblítjük. A tésztához adjuk, rálocsoljuk a fűszeres olajat, jól összekeverjük. Tányérra tesszük, ráhalmozzuk a ricottát, és azonnal tálaljuk. (Célszerű a ricottát időben kivenni a hűtőből, hogy ne hűtse le majd a tálaláskor a tésztát.)
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 420 kcal