SPENCER: egy hétvége Diana hercegnő életéből
2021-11-09  /  Szerző:   /   Ajánló

Diana hercegnő és Károly herceg házassága már rég zátonyra futott. Az afférokról és válásról szóló pletykák dacára a királynő sandringhami kastélyában békés körülmények között folyik a készülődés a karácsonyi összejövetelre. Evészet-ivászat, lövészet és vadászat van terítéken. Diana jól ismeri a menetrendet. Ám ebben az évben a dolgok egészen máshogy alakulnak majd…

A SPENCER a fantázia segítségével mutatja be, mi is történhetett azon a pár sorsfordító napon, amikor Diana hercegnő úgy döntött, elhagyja férjét. A rendezői székben a Jackie Kennedyről szóló Jackie-t is készítő, chilei származású Pablo Larraín ült, a címszerepet pedig az Alkonyat-filmekkel világhírűvé vált Kristen Stewart alakítja. Diana mellett megjelenik a filmben Károly herceg és két gyermekük, Vilmos és Harry is, továbbá Erzsébet királynő.

A film forgatása angliai és németországi helyszíneken zajlott, s augusztusban és szeptemberben több fesztiválon is bemutatták már, zajos sikerrel – aminek következményeként a jövő évi díjszezon, köztük az Oscar egyik nagy várományosává lépett elő.

A SPENCER november 11-től látható a magyar mozikban.

Nézd meg a film előzetesét!