Rippel Ferencet lombikbébivel lephetik meg
2017-03-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem Négy éve van eldönteni Rippel Ferenc exfeleségének, hogy felhasználja-e azokat a Rippel által megtermékenyített petesejteket, melyeket még közös időszakukban fagyasztattak le.

Rengeteg kihívás elé állította az élet Simó Vivient, az orvosok közölték vele, hogy petefészek rákban szenved, ezért mindkét petefészkét el kellett távolítani. Akkori párja, Rippel Ferenc végig mellette volt, a kemoterápia után pedig mindent megtettek, hogy közös gyermekük lehessen.

- Komoly tortúra volt mindenkinek. A nagynénémet és engem is gyógyszereztek, hogy összehangolják a menstruációnkat, hogy aztán a tőle levett petesejtet be tudják ültetni a pocakomba. Akkor fagyasztattuk le a többi embriót. A baba, Krisztofer, akinek biológiai apja Feri, makkegészségesen jött világra, csodájára járt mindenki – idézte fel a Borsnak Vivien.A Storynak azt is elárulta, milyen jó lenne a fiának egy kistestvér, de ez az ő esetében bizony nem egyszerű. A döntést 4 éven belül meg kell hozni, ugyanis az intézet csak tíz évig tárolja a lefagyasztott embriókat, és nem lehet csak úgy újakat csinálni.

- Azért nem lehet másik férfitól gyermekem, mert szükségem van petesejtre. Itthon a törvény szerint csak egyenesági rokon adhat, aki 35 év alatti, és szült már egyszer. Csak a nagynéném jöhetett szóba, aki hat évvel ezelőtt töltötte be a 35-öt, amikor segített nekünk, ma már ő sem adhatna - mondta Vivien. A döntést azonban nem egyedül, hanem volt férjével, Rippel Ferenccel kell meghoznia, mivel biológiailag és jogilag ő az apa.  Ez nem is lenne gond, ha nem váltak volna el három éve.- Úgy tudom, Amerika után már itthon is csinálnak olyat, hogy lefagyasztott petefészekszövetet ültetnek a csuklóhoz, és a bőr alatt stimulálják egészen addig, amíg petesejt lesz. Nekem anno két orvos javasolta, hogy fagyasszunk le petefészekszövetet, mert ki tudja, mire lesz jó. Hazánkban az elsők között voltam. Most azt mondom, nem tudom elképzelni ezt a megoldást – mondta el a Borsnak Vivien.Forrás: Blikk