Répás rolád
Hozzávalók 15 szelethez
A tésztához:
-5 dkg sárgarépa
-10 dkg liszt
-6 dkg barna cukor
-1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
-1 tk. fahéj
-2 ek. forró tej
-3 tojás
A töltelékhez:
-20 dkg szőlő
-25 dkg natúr sajtkrém (mascarpone)
-2 ek. barna cukor
-1 tk. fahéj
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 25x30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a répát meghámozzuk, lereszeljük. A lisztet, a cukrot, a reszelt répát, a fűszerkeveréket, a tejet és a tojásokat kézi mixerrel összedolgozzuk. A tésztát elterítjük a sütőpapíron, és 10-12 perc alatt készre sütjük. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feltekerjük egy enyhén nedves konyharuhával.
A töltelékhez a szőlőt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A sajtkrémet a barna cukorral, a fahéjjal összekeverjük. A tésztát kitekerjük, megtöltjük a sajtkrémes keverékkel, megszórjuk a szőlővel. Alaposan behűtjük, utána szeleteljük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva