Répás rolád
2025-04-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 15 szelethez

A tésztához:

-5 dkg sárgarépa

-10 dkg liszt

-6 dkg barna cukor

-1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

-1 tk. fahéj

-2 ek. forró tej

-3 tojás

A töltelékhez:

-20 dkg szőlő

-25 dkg natúr sajtkrém (mascarpone)

-2 ek. barna cukor

-1 tk. fahéj

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 25x30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a répát meghámozzuk, lereszeljük. A lisztet, a cukrot, a reszelt répát, a fűszerkeveréket, a tejet és a tojásokat kézi mixerrel összedolgozzuk. A tésztát elterítjük a sütőpapíron, és 10-12 perc alatt készre sütjük. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feltekerjük egy enyhén nedves konyharuhával.

A töltelékhez a szőlőt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A sajtkrémet a barna cukorral, a fahéjjal összekeverjük. A tésztát kitekerjük, megtöltjük a sajtkrémes keverékkel, megszórjuk a szőlővel. Alaposan behűtjük, utána szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva