Rakott pisztrángfilé
Hozzávalók 4 személyre:
-8 szelet bőrös pisztrángfilé
-1 szál póréhagyma
-20 dkg vöröshagyma
-1 dl olívaolaj
-1 dl fehérbor
-1 csipet kurkuma
-1 kk. gorombára vágott bazsalikom
A körethez:
-50 dkg brokkolirózsa
-50 dkg burgonya
-1 ek. vaj
-1 ek. finomra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A halat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk. Megtisztítjuk a hagymákat, és fél karikákra szeleteljük. A körethez a brokkolit és a burgonyát megtisztítjuk, külön-külön enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Az olívaolaj felét serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk benne, majd sózzuk, és ráöntjük a bort. Kis lángon 10-15 percig pároljuk. Rátesszük a bazsalikomot, a kurkumát, összeforgatjuk és félretesszük.
A brokkolit a fele vajon, a burgonyát a maradék vajon megforgatjuk és megszórjuk a petrezselyemmel.
A halszeleteket a maradék, felforrósított olajon megsütjük. Tányérra teszünk egy-egy szelet halat, rámerünk a hagymaraguból, a tetejére helyezzük a másik halszeletet. A köretet mellétesszük és a hagyma levével körbecsepegtetjük a tányért.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 510 kcal