Rakott pisztrángfilé
2023-12-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-8 szelet bőrös pisztrángfilé

-1 szál póréhagyma

-20 dkg vöröshagyma

-1 dl olívaolaj

-1 dl fehérbor

-1 csipet kurkuma

-1 kk. gorombára vágott bazsalikom

A körethez:

-50 dkg brokkolirózsa

-50 dkg burgonya

-1 ek. vaj

-1 ek. finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk. Megtisztítjuk a hagymákat, és fél karikákra szeleteljük. A körethez a brokkolit és a burgonyát megtisztítjuk, külön-külön enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

Az olívaolaj felét serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk benne, majd sózzuk, és ráöntjük a bort. Kis lángon 10-15 percig pároljuk. Rátesszük a bazsalikomot, a kurkumát, összeforgatjuk és félretesszük.

A brokkolit a fele vajon, a burgonyát a maradék vajon megforgatjuk és megszórjuk a petrezselyemmel.

A halszeleteket a maradék, felforrósított olajon megsütjük. Tányérra teszünk egy-egy szelet halat, rámerünk a hagymaraguból, a tetejére helyezzük a másik halszeletet. A köretet mellétesszük és a hagyma levével körbecsepegtetjük a tányért.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 510 kcal