Ráknyársak zöldségsalsával
Hozzávalók 4 személyre
A salsához:
-3 nagyobb paradicsom
-2 szál újhagyma
-1 kis fej lila hagyma
-1 kis friss chilipaprika
-1 kis csokor friss koriander
-15 dkg főtt kukorica (konzerv)
-1 zöldcitrom leve
-1 ek. olívaolaj
-1 nagyobb puha, érett avokádó
-1 dl zsíros tejföl
A nyárshoz:
-16 db konyhakész főtt garnélarák
-1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A salsához a paradicsomot és a hagymákat megtisztítjuk, a kukoricaszemekkel nagyjából egyező méretűre kockázzuk. A chilipaprikát kimagozzuk, felaprítjuk, a korianderleveleket megmossuk és összevágjuk. A zöldségeket és friss fűszereket nagy tálban alaposan összekeverjük, a fele olívaolajjal és a citrom levével meglocsoljuk. Ízlés szerint kissé sózzuk, borsozzuk – fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Az avokádót meghámozunk, magját eltávolítjuk, húsát feldaraboljuk. Turmixgépbe tesszük a tejföllel, krémesre mixeljük, enyhén sózzuk, borsozzuk.
A tisztított rákokat felhúzzuk szorosan egymás mellé egy nyársra, majd a grillrácson, a maradék olívaolajjal kenegetve oldalanként 2-2 perc alatt készre sütjük. A végén enyhén megsózzuk. A paradicsomos-kukoricás salsával és a krémes avokádóhabbal azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva