Ráknyársak zöldségsalsával
2025-08-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A salsához:

-3 nagyobb paradicsom

-2 szál újhagyma

-1 kis fej lila hagyma

-1 kis friss chilipaprika

-1 kis csokor friss koriander

-15 dkg főtt kukorica (konzerv)

-1 zöldcitrom leve

-1 ek. olívaolaj

-1 nagyobb puha, érett avokádó

-1 dl zsíros tejföl

A nyárshoz:

-16 db konyhakész főtt garnélarák

-1 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A salsához a paradicsomot és a hagymákat megtisztítjuk, a kukoricaszemekkel nagyjából egyező méretűre kockázzuk. A chilipaprikát kimagozzuk, felaprítjuk, a korianderleveleket megmossuk és összevágjuk. A zöldségeket és friss fűszereket nagy tálban alaposan összekeverjük, a fele olívaolajjal és a citrom levével meglocsoljuk. Ízlés szerint kissé sózzuk, borsozzuk – fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Az avokádót meghámozunk, magját eltávolítjuk, húsát feldaraboljuk. Turmixgépbe tesszük a tejföllel, krémesre mixeljük, enyhén sózzuk, borsozzuk.

A tisztított rákokat felhúzzuk szorosan egymás mellé egy nyársra, majd a grillrácson, a maradék olívaolajjal kenegetve oldalanként 2-2 perc alatt készre sütjük. A végén enyhén megsózzuk. A paradicsomos-kukoricás salsával és a krémes avokádóhabbal azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva