Rácsos linzer
2025-02-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 24 szelethez

A tésztához:

-50 dkg liszt

-25 dkg margarin

-1 tojás

-20 dkg porcukor

-1 csomag sütőpor

-2 tk. fahéj

-1 csomag vaníliás cukor

-1 citrom reszelt héja

-4 cl rum

-2 ek. tejföl

A töltelékhez:

-40 dkg lekvár

Elkészítés:

A sütőt 170 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A tésztához a lisztbe morzsoljuk a margarint, majd amikor már kellően morzsalákos, hozzáütjük a tojást. Ezután beleszórjuk a porcukrot, a sütőport, a fahéjat, valamint a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citrom héját, majd a rummal és egy csipet sóval ízesítjük.

A tésztát elkezdjük összegyúrni, közben a tejföllel lazítjuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még tejfölt, hogy könnyen formázható legyen. A tésztát két részre osztjuk úgy, hogy az egyik darab a másik duplája legyen.

A nagyobb tésztadarabot lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. Vastagon megkenjük a lekvárral, a maradék tésztát pedig vékonyra nyújtjuk és felcsíkozzuk. A tésztacsíkokkal berácsozzuk a sütemény tetejét.

A linzert az előmelegített sütőben kb. 30 percen keresztül sütjük, majd amikor kész, hagyjuk kicsit hűlni. Ezután szeletelve, tetszés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva