Püspökkenyér
2024-12-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 15 szelethez

-20 dkg aszalt gyümölcs (barack, datolya, mazsola)

-5 dkg olajos mag (dió, pisztácia)

-2 dkg rizsliszt

-5 dkg csokicsepp

A tésztához:

-6 db M-es méretű tojás (kb. 300-350 g)

-10 dkg margarin

-18 dkg porcukor

-18 dkg rizsliszt

-1 csomag gm sütőpor

-1 csomag vaníliás cukor

-1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat összevagdaljuk, majd rizslisztbe forgatjuk, így nem fog lesüllyedni a sütemény aljára.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a margarint egy lábosban felmelegítjük. A margarint forrón, óvatosan a tojásos habhoz csurgatjuk folyamatos keverés közben, majd beleforgatjuk keverőlapáttal a rizslisztet, a citrom reszelt héját, végük a felaprított gyümölcsöt, magokat.

Egy kb. 12x30 cm-es sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ha lehűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva