Püspökkenyér
Hozzávalók kb. 15 szelethez
-20 dkg aszalt gyümölcs (barack, datolya, mazsola)
-5 dkg olajos mag (dió, pisztácia)
-2 dkg rizsliszt
-5 dkg csokicsepp
A tésztához:
-6 db M-es méretű tojás (kb. 300-350 g)
-10 dkg margarin
-18 dkg porcukor
-18 dkg rizsliszt
-1 csomag gm sütőpor
-1 csomag vaníliás cukor
-1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat összevagdaljuk, majd rizslisztbe forgatjuk, így nem fog lesüllyedni a sütemény aljára.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a margarint egy lábosban felmelegítjük. A margarint forrón, óvatosan a tojásos habhoz csurgatjuk folyamatos keverés közben, majd beleforgatjuk keverőlapáttal a rizslisztet, a citrom reszelt héját, végük a felaprított gyümölcsöt, magokat.
Egy kb. 12x30 cm-es sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ha lehűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva