Pulyka yakitori algasalátával
Hozzávalók kb. 4 adaghoz
A húshoz:
-60 dkg pulykamellfilé
-½ dl szezámolaj
Az algasalátához:
-6 dkg szárított wakame alga
-1 nagy piros húsú paprika
-2 szál zsenge sárgarépa
A gyömbéres szójaszószhoz:
-1 diónyi friss gyömbér
-1 dl szójaszósz
-½ dl szezámolaj
Elkészítés:
A pulykamellfilét megmossuk, leszárítjuk és éles késsel kb. 1 cm széles 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat nem túl szorosan bambusznyársakra húzzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a szezámolajjal.
A salátához a wakame algát felöntjük kb. 5 dl hideg vízzel és 30 percet áztatjuk. A paprikát és a répákat megtisztítjuk, majd mindkettőt vékony csíkokra metéljük. Amikor az alga jól megszívta magát, leszűrjük, lecsepegtetjük és salátás tálba tesszük. Rászórjuk a paprika-, valamint a sárgarépacsíkokat és lazán összeforgatjuk.
A szójaszószhoz a friss gyömbért vékonyan meghámozzuk, majd lereszeljük. A szójaszószt kis tálba öntjük, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, beleöntjük a szezámolajat és összekeverjük.
Felforrósítunk egy serpenyőben és a pulykayakitorikat a saját pácoló olajával, oldalanként kb. 3-4 perc alatt pirosra sütjük. Amikor kész, kivesszük, forrón tányérra tesszük és az algasalátával, valamint a gyömbéres szójaszósszal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva