Pulyka yakitori algasalátával
2025-05-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 4 adaghoz

A húshoz:

-60 dkg pulykamellfilé

-½ dl szezámolaj

Az algasalátához:

-6 dkg szárított wakame alga

-1 nagy piros húsú paprika

-2 szál zsenge sárgarépa

A gyömbéres szójaszószhoz:

-1 diónyi friss gyömbér

-1 dl szójaszósz

-½ dl szezámolaj

Elkészítés:

A pulykamellfilét megmossuk, leszárítjuk és éles késsel kb. 1 cm széles 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat nem túl szorosan bambusznyársakra húzzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a szezámolajjal.

A salátához a wakame algát felöntjük kb. 5 dl hideg vízzel és 30 percet áztatjuk. A paprikát és a répákat megtisztítjuk, majd mindkettőt vékony csíkokra metéljük. Amikor az alga jól megszívta magát, leszűrjük, lecsepegtetjük és salátás tálba tesszük. Rászórjuk a paprika-, valamint a sárgarépacsíkokat és lazán összeforgatjuk.

A szójaszószhoz a friss gyömbért vékonyan meghámozzuk, majd lereszeljük. A szójaszószt kis tálba öntjük, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, beleöntjük a szezámolajat és összekeverjük.

Felforrósítunk egy serpenyőben és a pulykayakitorikat a saját pácoló olajával, oldalanként kb. 3-4 perc alatt pirosra sütjük. Amikor kész, kivesszük, forrón tányérra tesszük és az algasalátával, valamint a gyömbéres szójaszósszal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva