Praktikus laptop táska – mire figyeljünk oda a kiválasztásakor?
2022-10-17  /  Szerző:   /   Ajánló
Manapság a laptop táskák női és férfi verzióban is kaphatóak. Annyira nagy lett az igény ugyanis rájuk, hogy a kezdetben kizárólag csak a praktikumot szolgáló táskák divatos kiegészítőkké váltak. Ez főleg a hölgyek táskáinál szembetűnő, de a férfiak esetében is nehéz választani a különféle stílusos modellek közül. Azonban a külcsín nem minden, mire figyeljünk oda?

A laptop táska mérete

A laptop táska női és férfi modelljei között elképesztő sokféle méret akad. Ahogyan fejlődött a technológia úgy születtek ugyanis különféle méretű laptopok is. Ma már kaphatóak egészen kistáskányi méretű notebookok, amelyekhez természetesen kisméretű laptop táska dukál. A méret ugyanis a laptop esetében rendkívül fontos. Elvégre elsődleges cél, hogy a gépünket megvédje az ütődésektől. Ezért soha ne válasszunk olyan laptop táskát, amiben lötyögni fog a gépünk, kivéve, ha az nem rendelkezik még egy külön tokkal. Az ideális táskának jól kell tartani a gépet, mert ha az tok nélkül mozog benne, akkor nagyon könnyen megsérülhet. Ezért a kiválasztáskor mindig nézzük meg, hogy a webáruházak milyen nagyságú gépekhez ajánlják a kinézett táskát. A másik fontos szempont a méretnél, hogy mennyire fogjuk majd megpakolni a táskánkat. Ha ugyanis rendszeresen iratokkal, füzetekkel rakjuk még meg pluszban, akkor bizony a pont jó méret már kicsi lehet. Ezért ebben az esetben megengedett, hogy egy mérettel nagyobb laptop táskát vásároljunk, ami nekünk is kényelmesebb megoldást jelent majd.

Anyag- és típusválasztás

A laptoptáska pontosan az a típusú táska, ahol a minőséget nem szabad elbagatellizálni. Ha kizárólag az a cél, hogy olcsó laptop táskát vásároljunk, akkor könnyen rosszul dönthetünk. Az olcsó minőségű anyagból készült táskák ugyanis nem strapabíróak. Már pedig senki sem szeretné, ha az értékes gépe a földön kötne ki útközben, tízezres károkat szenvedve az eséstől. Ezért a legjobb, ha olyan megbízható helyekről vásárolunk laptop táskát, mint amilyen például a CCC webáruháza is. Itt valódi, minőségi bőr laptop táskákat is találunk, amelyek bírják a gyűrődést, tökéletesen védik a gépet és nem fognak soha elszakadni. Ám mielőtt vásárolnánk a CCC webáruházából, itt is fontos alaposan elolvasnunk a különféle modellek leírását. Laptop táskából ugyanis többféle létezik. A szimpla laptop tartók például csak egy tokkal és pánttal rendelkeznek, maximum egyetlen zsebbel. Ezek nem alkalmasak többféle tárgy tartására, legfeljebb a laptop fér el bennük. Azoknak jó, akik nem is akarnak ennél többet a laptop táskától. A másik típusa már sokkal komplexebb. A konkrét laptop tartós táskák olyan táskák, amelyek könyvek, füzetek, papírok hordására valóak és laptop tartóval is rendelkeznek. Az ilyen típusok tökéletesek egyetemistáknak, üzletembereknek és bárkinek, aki többet szeretne magával vinni, mint a számítógép.

Milyen gyakran fogjuk használni?

A használat gyakorisága sem mindegy egy laptop táska esetében. Ha ritkán használjuk, akkor elég ugyanis egy alapdarab. Viszont ha mindennapos használatra tervezünk vásárolni, akkor mindenképp olyat nézzünk, ami rendkívül strapabíró és a hátunkat is kíméli – vagyis erős és párnázott a pántja. A laptop táskák többnyire ugyanis keresztpántos táskák. Ezt azt jelenti, hogy egész idő alatt egyetlen oldalon terhel majd minket a táska.