Pokorny Lia őszintén vallott a szerelmi életéről
2022-08-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Bár Pokorny Lia szinte sosem oszt meg részleteket a magánéletéről, ezúttal kivételt tett: meghatározó élményekről, a szerelemről, a gyászról, illetve a fiáról is beszélt. A művésznő kendőzetlen őszinteséggel vallott többek között arról, milyen, amikor szerelmes, és miként élte meg, hogy a gyermeke kirepült otthonról.Pokorny Lia a nehézségekkel teli hónapok után kendőzetlen őszinteséggel mesélt a szerelmi életéről, a karrierjéről és a családról. A színésznő szinte bármilyen szerepet képes jól eljátszani a színházban, mivel olyan profizmussal készül fel minden előadására. Önálló zenés estje, a LIAison hatalmas népszerűségnek örvend annak ellenére is, hogy már nem Babicsek Bernát kíséri a művésznőt. Az előadás központjában a szerelem áll, amivel kapcsolatban egy kedves emlék jutott eszébe.

„Az első szerelmem az óvodában volt, egy Peti nevű kisfiú. Emlékszem, hogy elmentünk sétálni, és én mondtam, hogy menjünk be egy nagy fa mögé és puszilkodjunk, nehogy az óvónőink meglássanak. Olyan érdekes, hogy már az ovisok is érzik, hogy vannak dolgok, amik titkosak. Már akkor tudtuk, hogy ez a mi titkunk” – árulta el, majd a későbbi szerelmeiről a következőképp nyilatkozott:

„Nagyon védem a magánéletemet. Nem szeretem ezeket a nyilvánosság előtt megélni, bár nekem a szabadság is nagyon fontos a szerelemnél. Vannak olyan dolgok, amik szerintem csak két emberre tartoznak. Egy párkapcsolat a párra tartozik, az intimitás így tud megmaradni. Ha mindent a közösségi médiában vagy akár társaság előtt megélünk, akkor az sebezhetővé tud válni. Ha mindenkinek mindent elmondunk, elvész a dolgok energiája” –magyarázta a párkapcsolatairól Lia, aki nem szeret túlságosan intim dolgokat megosztani a közösségi oldalán, mert szerinte komolyan visszaüthet, ha teljesen kiadja magát. Ennek ellenére szereti néhanapján közzétenni, hogy éppen mit érez, gondol vagy lát.

"A LIAisonban jó pár olyan szerelem van, amiket tényleg átéltem. Hála Istennek, fejlődőképes vagyok. Fiatalkoromban a szélsőségeket éltem meg, csak a fent és a lent létezett. Azt gondoltam, mindent meg kell élni, és csak a nagyon nagy érzelmek mutatják a szerelmet. Ötvenéves koromra rájöttem, hogy nem ettől lesz a szerelem valós"– jegyezte meg, hozzátéve: amíg az ember a másik felét keresi, addig ő maga nem egész.

Szerinte a keresésben van egy kétségbeesés, egyfajta mohóság vagy fulladás, hogy valaki mentse meg az illetőt, mutassa meg neki, hogy szerethető. A színésznő hangsúlyozta: amíg ebben a fulladásban keresi valaki a másik felét, addig csak egy ugyanolyan félemberrel találkozhat, aki folyamatos játszmákkal akarja kicsikarni belőle azt az érzést, amit magának sem tud megadni. Kitért továbbá arra is, milyen érzés volt Babicsek Bernát elvesztése után újra játszania a darabot.

„A halálról nagyon nehéz beszélni, nem kapunk eszközöket hozzá, és olyan nagy bajba kerül az ember, amikor átéli valakinek az elvesztését. Erre nincs recept, mindenki másképp dolgozza fel, de muszáj ebben segítséget találnunk. Azt éreztem, hogy addig nincs nyugalmam, amíg a LIAisont nem viszem tovább. Egyre erősebbnek éreztem ezt a fájdalmat. Számomra hatalmas lelki munka volt, hogy ezt újra színpadra állítsuk, és elbírjam ennek a súlyát” – fogalmazta meg a gondolatait, kiemelve: nyugodtabb, amióta ismét bemutathatták azt az új társával, Kéméndi Tamással.

Lia igazán pörgős életet él, de amikor ideje engedi, a természetben igyekszik kikapcsolódni. Még akkor sem tudott lelassítani, amikor édesanya lett: hiába nem rohant sehova, minden figyelme a babára összpontosult. Mint mondta, ilyenkor az ember feladja önmagát, de ő csodálatosnak tartja, hogy egyszer csak nem ö volt a középpontban. A fia kirepülése nem jelentett hátrányt számára, hiszen a jó kapcsolatuk megmaradt.

"Végtelenül büszke vagyok, és felnézek rá, hogy ő úgy döntött, önálló életet kezd. Az egyik felem aggódik, a másik felem bizakodó és kíváncsi. Át kell adnom az irányítást, mert minden úgy történik, ahogy történnie kell"– hangsúlyozta, aztán hozzáfűzte:

„Ha hazalátogat, megosztja, milyen dalokat írtak a zenekarával, vagy épp mi történik az életében. Nem gondolom, hogy egy szülő barátja a gyermekének, mert a baráti viszony teljesen mást jelent... Nem kötelessége mindenről beszámolni, de fontos tudnia azt, hogy nincs olyan, amit ne mondhatna el. Ettől még lehetnek vitáink, de a köztünk lévő szeretet minden felett áll” – mondta a Qlisszának.

Forrás: Blikk