Pintér Tibor a Janza Katával való házasságáról vallott
2023-07-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Pintér Tibor lánya elképesztő módon hasonlít a színész volt feleségére, Janza Katára. A két színész a válásuk óta is nagyon jó kapcsolatot ápol egymással, így Tibor ki tudta venni a részét a gyereknevelésből is, és bár apa és lánya külön éltek, a közösen töltött időt mindig megpróbálták felejthetetlenné tenni.

– Különváltunk, de azóta is egy család vagyunk, így érzelmileg mindig is közel lehettem a lányomhoz – kezdte Pintér Tibor.

Persze, ehhez kellett Janza Kata nem mindennapi bölcsessége és intelligenciája. Én akkoriban zöldfülű voltam, hogy mi szétmentünk, az kódolva volt. Hálás vagyok a volt feleségemnek, mert csodálatosan nevelte Jankát, akitől sosem hallottam vissza, hogy rossz szülő vagyok, pedig nem mindig voltam jó. Követtem el hibákat, és nem tudtam mindig a lányom mellett lenni, ám az idő, amit együtt töltöttünk, csodás volt, mély beszélgetésekkel, sok kacagással, és ott tudtuk folytatni, ahol abbahagytuk.

Mindig támogatja a lányát

Tibor és a lánya között nagyon szoros a kapcsolat annak ellenére is, hogy míg Janka felnőtt, nem egy háztartásban éltek.

– Szerintem az, hogy valaki jó apa, vagy sem, nem az együtt töltött órák mennyiségén múlik, hanem hogy látja-e, ismeri-e a gyereke lelkét, tudja-e és foglalkozik-e azzal, hogy éppen miben vagyok. Apa ebből a szempontból jelesre vizsgázott. Néhány éve volt egy komoly krízisem, ami oda futott ki, hogy a jó eredményeim ellenére otthagytam a jogi egyetemet, majd elkezdtem színészetet tanulni. Ezzel kapcsolatban anya mellett ő volt a legfontosabb támogatóm. Elmondta, nagyon frusztráló lehet nekem, hogy két ilyen karakteres színész mellett nőttem fel, de ideje, hogy most már megtudja a világ, ki az a Pintér Janka! Ez akkor nagyon sok erőt adott. Azóta már Marosvásárhelyen, a Színművészeti Egyetemen tanulok, önállósultam, a saját utamon járok, és jól érzem magam a bőrömben – fogalmazott Janka.

– A lelkem mélyén mindig éreztem, hogy a lányom színésznő lesz. A vér nem válik vízzé, igazából meg sem lepett, amikor felhívott, hogy otthagyná a jogi kart. Az első mondatom az volt, ha így érzi, akkor azonnal tegye, és merje végre kibontakoztatni mindazt, ami benne rejlik. Nem féltem őt, mert jó karaktere van, eljátszhatja a királylányt és a boszorkányt is. Amikor eldöntötte, hogy beleáll a sorsába, azonnal biztosítottam arról, bármi történjék is, az általam létrehozott és vezetett Nemzeti Lovas Színházban mindig tudok neki munkát adni, noha úgy vélem, erre soha nem lesz szüksége. Szerettem volna, ha úgy érzi, számíthat rám, amíg élek – tette hozzá Pintér Tibor.

Nem árulta el, kik a szülei

Pintér Janka nagyon élvezi, hogy Erdélyben tanulhat színészetet: remek környezetben van, ráadásul ott, a távolban nem számít, kik a szülei, mindenki csak önmagáért kedveli vagy épp nem kedveli őt.

Már vagy fél éve jártam az egyetemre, amikor a csoporttársaim számára nyilvánvalóvá vált, kik a szüleim. Kérdezték is, hogy miért nem mondtam. Miért mondtam volna? Nagyon büszke vagyok rájuk, de az alaptermészetemnél fogva nem szoktam velük dicsekedni. Számomra az a legnagyobb kihívás, hogy megtanuljam képviselni magam, hogy növeljem a magabiztosságomat, ami ebben a szakmában elengedhetetlen. Ebben a szüleimtől és a páromtól is sok támogatást kapok. Védőháló van mögöttem, amit nagyra értékelek és becsülök

– mesélte a fiatal lány.