Pikáns mandulás szelet
Hozzávalók kb. 8 szelethez:
-18 dkg laktózmentes vaj vagy margarin
-27 dkg cukor
-6 tojás
-13 dkg gluténmentes lisztkeverék
-40 dkg darált mandula
-1 ek. sütőpor
-1 ek. őrölt fahéj
-8 szem szilva
-10 szem szeder
Elkészítés:
A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20 cm-es, kapcsos tortaformát.
A vajat a cukorral és a tojással alaposan elkeverjük. Egy másik tálban összedolgozzuk a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a fahéjat, majd a tojásos keverékkel elvegyítjük.
A tésztát a formába simítjuk, kirakjuk kimagozott, felezett szilvával, a közepükbe szedret teszünk, és így toljuk a sütőbe kb. 1,5 órára. A vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a sütemény. Hűlni hagyjuk, csak utána szeleteljük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 szelet: 770 kcal