Pikáns mandulás szelet
2024-10-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez:

-18 dkg laktózmentes vaj vagy margarin

-27 dkg cukor

-6 tojás

-13 dkg gluténmentes lisztkeverék

-40 dkg darált mandula

-1 ek. sütőpor

-1 ek. őrölt fahéj

-8 szem szilva

-10 szem szeder

Elkészítés:

A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20 cm-es, kapcsos tortaformát.

A vajat a cukorral és a tojással alaposan elkeverjük. Egy másik tálban összedolgozzuk a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a fahéjat, majd a tojásos keverékkel elvegyítjük.

A tésztát a formába simítjuk, kirakjuk kimagozott, felezett szilvával, a közepükbe szedret teszünk, és így toljuk a sütőbe kb. 1,5 órára. A vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a sütemény. Hűlni hagyjuk, csak utána szeleteljük.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva

1 szelet: 770 kcal