Párkapcsolat fiatalabb férfival? 7 érv mellette és ellene!
2023-11-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Fiatalabb férfiba lettél szerelmes és tökéletes köztetek az összhang? Nem tudod eldönteni, hogy folytasd a vele való kapcsolatodat, vagy hagyd abba minél előbb, hogy elkerüld a későbbi nehézségeket? Egy fiatalabb férfival is lehet tökéletes a párkapcsolat, még akkor is, ha pár év korkülönbség van köztetek. Azonban annak, hogy te vagy az „idősebb” a párkapcsolatban, vannak előnyei és hátrányai is. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azokat az érveket és ellenérveket, melyek segítenek neked eldönteni, hogy megéri-e egy fiatalabb férfivel folytatni a kapcsolatot vagy sem.

Érvek a párkapcsolat mellett:

1. Szex

A férfiak a húszas éveikben érik el a szexuális teljesítmény-képességük legfelsőbb szintjét, a magas tesztoszteron szintnek köszönhetően. A nők viszont csak 30 és 40 év között érik el ugyanezt a szintet. Ugyanakkor a fiatal férfiaknak nagyon sok energiájuk van még, és hajlandóak mindenféle új dolgot is kipróbálni.

2. Humor és dinamizmus

Egy fiatalabb férfival sokkal dinamikusabb a párkapcsolat. Vele nem csak egy étterembe lehet közös találkára menni, hanem akár a közös túrázást is kipróbálhatjátok. A fiatalabb férfiak sokkal kalandvágyóbbak, és ki tudják hozni a nőkből a sokkal fiatalabb, élettel-telibb énjüket. Mivel idősebb vagy nála, sokkal okosabbnak és tapsztaltabbnak fog gondolni, éppen ezért nem csak fizikailag fogja kielégíteni a szükségleteidet, hanem érzelmileg és intellektuálisan is.

3. Kisebb érzelmi csomag

Amikor új párkapcsolatba kezdesz, magaddal hozod mindazokat a tapasztalatokat, amiket az exeddel átéltél. Azonban egy fiatalabb férfinek jóval kisebb lesz az érzelmi csomagja, amivel megérkezik a kapcsolatba. Ugyanakkor a kevesebb tapasztalattal rendelkező férfi sokkal gyengébb kommunikációs és problémamegoldó képességekkel rendelkezik, így ezzel is mindenképp számolnod kell.

Érvek a párkapcsolat ellen:

1. Különböző életstílusok

Egy fiatal férfivel való kapcsolatban gyakran előfordul az, hogy különböző az életstílusotok. Egy fiatalabb férfi sokkal intenzívebb kapcsolatokat ápol a haverjaival, barátaival, úgyhogy ne lepődj meg azon, ha ritkábban látogat meg téged, helyette pedig több időt tölt szórakozóhelyeken.

2. Az elköteleződéstől való félelem

Ha te készen is állsz a házasságra, fiatal párodat nehéz lesz meggyőznöd ennek a lépésnek a megtételére. Egy fiatal férfi nem biztos, hogy készen áll az elköteleződésre és felelősségvállalásra, hiszen ő érzelmileg még éretlen. Azt fogja gondolni, hogy a házasság az ő szabadságának a végét jelentené.

3. Biológiai óra

Ha egy fiatalabb férfival találkozgatsz, valószínű neked sokkal hamarabb fog el ketyegni a biológiai órád, miközben neki esze ágában sem lesz apává válni. Ha szeretnél gyerekeket, lehetséges, hogy több évnek kell eltelnie ahhoz, hogy fiatalabb párod is elhatározza ennek a lépésnek a megtételét.

4. Anya komplexus

Működik közöttetek a kémia és nagyon sok a közös kapcsolódási pont, azonban a karrieretek más szinten van. Mivel idősebb vagy nála, sokkal sikeresebb vagy a munkahelyeden és sokkal stabilabb vagy érzelmileg, miközben ő még nem tudja, milyen karriert válasszon, vagy még a karrierje elején tart. Ez az érzés nagyon sok férfiben azt az érzést kelti, mintha nem lenne elég jó, és azt fogja gondolni, hogy nem képes arra, hogy férfiként megvédjen és biztosítsa számodra mindazt, amire szükséged van. Mi több, egy ebben a helyzetben lévő nő gyakran a gondoskodó anya szerepét veszi át, ahelyett, hogy egyenlő partnerként kezelje a fiatalabb férfit a párkapcsolatban.Ez is érdekelhet! - Erre kíváncsi egy nő, ha megismer egy férfit