Párkapcsolat a távkapcsolat?
2022-07-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Egyre gyakrabban előforduló jelenség a távkapcsolat, de vajon élhetünk távkapcsolatban boldog párkapcsolatot? Sok múlik azon, hogy milyen motivációi és milyen jövőképei vannak ennek a kapcsolatnak és hogyan tudjuk kommunikálni egymással az óhatatlanul felmerülő nehézségeket.

Amikor szerelmesek vagyunk, minden időnket a másikkal szeretnénk tölteni, de gyakran pont a kapcsolat elején vagyunk távkapcsolatra kényszerítve. Lehet, hogy egy távoli városban, egy síelés vagy nyaralás során, vagy egyszerűen csak az interneten ismerted meg a nagy Ő-t, de az is lehet, hogy már együtt élsz vele, amikor a munka vagy a megélhetés távolít el akár több száz kilométeres távolságba.


Mindenekelőtt a legfontosabb az elején tisztázni, hogy érdemes-e egyáltalán megpróbálni a külön életet? A kapcsolat elején, ha nem élünk egymás közelében, ez igen nehéz kezdés lehet, de nem lehetetlen. Ha tényleg érdeklitek és szeretitek egymást, akkor hegyeket tudtok megmozgatni. Ha több éve éltek együtt és hirtelen el kell válnotok egymástól, az nagyon veszélyes lehet az érzelmi eltávolodás szempontjából. Van, akinek hatalmas teher, hogy egyedül aludjon és bizony a szex is hiányzik, nem kevés hormonális és hangulati változást indítva el.

Hogyan kezeljük ezeket távkapcsolat során fellépő nehéz helyzeteket?

A helyzetet befolyásolja, hogy mi magunk választottuk-e a távkapcsolatot anyagi vagy karrierszempontból, illetve kiszámítható-e, hogy meddig kényszerülünk távkapcsolatra. A biztos pontok és célok adják meg a kapcsolat stabilitását.

A kommunikáció elengedhetetlen a távkapcsolatban, hiszen ez az érintkezés egyetlen formája hosszú időn keresztül. Ilyenkor a kommunikáció szerepe felerősödik.  Vigyünk mindig rendszert a beszélgetések időpontjába, legyen ez akár egy reggeli „Good Morning smiley” vagy az esti skyp beszélgetés, amikor megtudjuk, mi történt a párunkkal napközben, de fontos hogy kialakuljon egy ilyen rituálé közöttünk.

Attól, hogy párod távol van, nem áll meg a világ számodra. Azt az időt, ami így felszabadul, fordítsd saját hobbidra, vagy a családi és baráti kapcsolatok felerősítésére.

Távkapcsolatban ez egyik legnagyobb hiány a szexualitás hiánya. Kreativitás és nyitottság birtokában azonban flörtölhettek szavakkal, képekkel, játékossággal! Osszátok meg a fantáziáitokat, és beszéljetek a vágyaitokról. Ez bővíti a szexuális repertoárotokat, ami a jövőre nézve is hasznos lesz. Ha találkoztok, igyekezz aztán minden vágyát teljesíteni a másiknak!