Palotás Petra – Hová tűnt? - Tragédiájáról mesélt a volt műsorvezető
2019-07-23  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Palotás Petra ma már Hamburg környékén él, a hatalmas Norderstedt kikötővárosban otthonosan mozog.

Habostorta

Az egykori műsorvezető 2006-ban ismerkedett meg német párjával, Mirkóval. Azóta igazi családdá váltak, miután megérkezett az életükbe kislányuk, Bora (10).

Petra sokáig gondolkozott azon, hogy kiköltözzön-e, mert a várandóssága alatt derült ki, hogy édesapja halálos beteg, és már csak néhány hónapja volt hátra.

– Az volt a legnagyobb vágyam, hogy ő megérje az unokája érkezését – árulta el Petra az RTL Klub Isten veled, Magyarország! című műsorában.

– Az utolsó napon, amikor repültem volna, azt mondtam, hogy nem megyek ki, Magyarországon szülök a párom nélkül, de édesapámnak az volt az utolsó kívánsága, hogy érkezzek meg a férjemhez. Nagyon nehéz döntés volt, de végül felszálltam a repülőgépre, és miután leszálltam, apu három órára rá elaludt.

Petrának nem volt egyszerű a kezdet, hiszen egy új országban kellett egy kisbabával boldogulnia, miközben férje egész nap dolgozott.

Habostorta


Német származású férjét, Mirkót az interneten ismerte meg, eleinte nem is gondolta, hogy ebből szerelem lesz

A tévés először úgy tervezte, hogy csak egy évre hagyja el Magyarországot, és utána az egész család visszaköltözik majd a budaörsi házba.

– Az egy évből kettő lett, majd három, végül itt ragadtunk – mosolygott az egykori műsorvezető, aki úgy érzi, hamar befogadta őt az itteni közeg, nagyon szeret itt élni, nem is vágyik arra, hogy hazaköltözzön. A családjával egy kertvárosi övezetben élnek.

Bora jelenleg negyedikes az általános iskolában. Tökéletesen beszél németül és magyarul is, kifejezetten jó matekból, emellett sportol is, kosarazik. A szerencsés beilleszkedés ellenére voltak dolgok, amikhez hozzá kellett szoknia Petrának.

Habostorta


Palotás Petrát Hamburgban senki sem ismeri fel, de ő ezt egyáltalán nem bánja, így legalább szabadon metrózhat

– Nehéz volt megszoknom, hogy itt északon egészen más egy nyár. Nagyon csapadékos, egy nap mondjuk hatszor esik az eső. Az elején nagyon furcsa volt nekem, hogy a 24-25 fok a maximum – mesélte Petra, aki a helyi cukrászdákat nagyon szereti, a német ételeket viszont nem igazán.

A tévés karrier után Petra írónő lett, otthonról dolgozik. Már több regényt is írt. Közönségtalálkozókra most is gyakran jön Budapestre. Emellett hobbiból tortákat készít, és szeret lakberendezéssel is foglalkozni.

Petra a kislányával, Borával rendszeresen szervez anya-lánya programokat, például kerámiáznak

Palotás Petrát egyáltalán nem viselte meg, hogy kikerült a reflektorfényből, így nem ismerik fel az utcán Németországban. Hosszú ideig a magyar médiában sem lehetett látni.

– A médiából való eltűnésemnek hiúsági oka volt, különböző egészségi problémák miatt néhány év alatt borzasztóan megváltozott a külsőm, meghíztam. Nyilván, ha valaki éveken keresztül reflektorfényben volt, annak nehéz ezt leküzdenie. Dolgozom azon, hogy sikerüljön megszabadulnom pár kilótól.

Forrás: Blikk