Ötcsillagos alakítások, barátság és szerelem - francia vígjáték a mozikban!
2021-12-21  /  Szerző:   /   Ajánló

Magyar mozirajongók ezreinek csodálatos hír, hogy a csodálatos Vincent Cassel újra nagy vásznon lesz látható. A Mese a barátságról című francia film Párizsba repít, és egy különleges, elgondolkodtató történetet mesél el. 

Két francia házaspár évek óta tartó barátságát rengeti meg a hír: Léa, aki négyük közül eddig a legvisszafogottabb volt, titokban regényt írt. A könyv hirtelen a bestsellerlisták élére kerül, és hatalmas sikert arat. Az ünneplés helyett azonban a féltékenykedés és intrika veszi át a főszerepet, és megkérdőjeleződik a barátság is: vajon az egyik ember sikere és boldogsága keserűséget okoz a másiknak?

A hatalmas rajongótáborral rendelkező Cassel partnere a gyönyörű, törékeny, kifejező játékú Bérénice Bejo, akit A némafilmesből ismerhetett meg a mozikedvelő közönség, a baráti házaspárt pedig a remek komika, Florence Foresti és a számos francia filmből jól ismert belga sztár, a fanyar humorú François Damiens alakítják.

 

Mind a négy színész kiemelkedően játszik ebben a sziporkázó komédiában, amely a sok nevetés mellett azonban elgondolkodnivalót is kínál. Az igazán vidám és szórakoztató filmet a remek forgatókönyv, a gyors ütemű rendezés és az ötcsillagos alakítások teszik mindvégig lebilincselővé.

A Mese a barátságról finom, intelligens és egyes pillanataiban nagyon vicces film, amely december 23-tól látható a magyar mozik műsorán.