Őszibarack-krémleves mákos habbal
2024-06-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-1 kg őszibarack

-2 ek. barna cukor

-1 csomag vaníliás cukor

-3 dl tej

-1 ek. görög joghurt

-1/2 csomag vaníliás pudingpor

-1/2 citrom leve

-1 kk. frissen reszelt gyömbér

A habhoz:

-5 tojásfehérje

-2 ek. cukor

-3 kk. darált mák

-1 mk. olaj

-mentalevél a tálaláshoz

Elkészítés:

Az őszibarackból 2 darabot félreteszünk a tálaláshoz, a többit megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk.

A megpucolt barackokat felkockázzuk, és a kétfajta cukorral együtt felmelegítjük, 8 dl vízzel felfőzzük, utána krémesre turmixoljuk. A tej, a joghurt és a pudingpor keveréket hozzáforgatjuk. Csipet sóval, a citromlével és a gyömbérrel ízesítjük, majd összefőzzük. Lehűtjük, és 2 órára a hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor kezd fehéredni, hozzáadjuk a cukrot és csipet sót. Ha már elérte a teljesen kemény állagot, belekeverjük a mákot. 2 kanál segítségével kiszaggatjuk, és olajjal vékonyan megkent tányérra tesszük. Mikró legmagasabb fokán 1 percig sütjük.

Tálaláskor a félretett barackokat kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A hideg levest a mákos habbal, a barackdarabokkal és mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva