Őszi új sminktrend, a mézes ajkak
2023-11-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A közösségi oldalakon nemrég bukkant fel egy új sminktrend, mégpedig a mézes ajkak. Most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítheted el magadnak a csillogó ajakfestést.

Ha nem vagy elég bátor a hétköznapokban egy fényes rúzshoz, akkor ez a beauty hack nagyon jól fog jönni neked is. A mézes ajkak most divatosak, és egyszerre ragyogóvá és ápolttá teszik a szánkat a hűvös őszben.

És hogy hogyan varázsolhatsz magadnak otthon mézes ajkakat? Íme:

Mézes ajkak lépésről lépésre

A mézes ajkak egy magával ragadó sárgásbarna színen alapul. Mivel a sminkhez szemhéjfestéket használunk, a végén rendkívüli csillogás keletkezik az ajkakon. Így működik a dolog:

Sminkelés előtt hámlaszd le a kicserepesedett ajkakat, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, és hogy a hámlasztás utáni hidratálás hatékonyabb legyen.

Ha a hidratálással megvagy, szükséged lesz egy aranyszínű szemhéjfestékre, egy finom ecsetre, egy barnás árnyalatú ajakceruzára és egy barna vagy rózsaszínű szájfényre.

Először az aranyszínű szemhéjfestéket vidd fel az ecsettel a felső és az alsó ajak közepére. Használhatod az ujjad hegyét is a festék felpöttyözésére. Ez automatikusan kiemeli az ajkak ívét, amitől nagyobbnak fog tűnni a szád.

Ezután rajzold ki az ajkak kontúrját szájceruzával - ez extra volument ad.

Végül, de nem utolsó sorban tedd fel szájfényt - és máris készen vannak a trendi mézes ajkak.

Az Instagramon és a TikTokon számos oktatóvideót találsz ehhez a beauty hackhez.

Az őszi, de visszafogott árnyalatok miatt ez a megjelenés ideális az őszre. Használj aranyszínű szemhéjfestéket a szemeden is a még több csillogásért.

Készíts magadnak ajakápolót mézzel

Ha már a méznél tartunk, a méz is népszerű ajakápoló. Az extra nedvességet adó ajakbalzsamot otthon is nagyon könnyen elkészítheted magadnak.

A következőkre lesz szükséged:

- üres dobozka

-2 teáskanál méhviasz

-2 teáskanál mandulaolaj

-2 teáskanál méz

-5 csepp illóolaj

A méhviaszt és a mandulaolajat meleg vízfürdőben olvaszd fel. Add hozzá a mézet és az olajat. Öntsd a folyékony keveréket a formába, és hagyd 20 percig a hűtőben hűlni. Az ajakápoló készen áll a használatra.