Olajbogyós tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg spiráltészta
-4 ek. olaj
-10 dkg szeletelt sonka (vagy bacon)
-2 gerezd fokhagyma
-1 csokor újhagyma
-2 dl zöldségalaplé
-2 ek. felaprított bazsalikom
-1 ek. kakukkfűlevél
-10 szem koktélparadicsom
-10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
Elkészítés:
A tésztát forró, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Leszűrjük, összekeverjük 2 ek. olajjal.
A sonkát csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Az újhagymát zöldjével együtt nagyobb karikákra vágjuk. Serpenyőben 1 ek. olajon megpirítjuk a sonkát, kiszedjük. A serpenyőbe szórjuk a hagymát, a fokhagymát, megpirítjuk. Ráöntjük a levest, hozzáadjuk a tésztát, majd 5 percig főzzük még letakarva. Belekeverjük a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. Az olajbogyóval együtt forgatjuk a tésztához, rászórjuk a sült sonkacsíkokat is. Sóval borssal ízesítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva