Okoskodó nők, GYES, férfiakkal versenyezni akaró hölgyek és más rémtörténetek
2022-03-29  /  Szerző:   /   Ajánló
Ez az írás nem arról fog szólni, hogy mit hozott el a feminizmus vagy mit nem. Még csak az egyenjogúság kérdését sem kívánja boncolgatni. Jelen írás csupán csak arra az „apró” problémára tér ki, hogy mi az, amit mi, nők, teljesen elfuseráltunk az utóbbi évtizedekben. Ezáltal pedig voltaképpen a nők egy jelentős része saját magával tolt ki.A férfiak butábbnak tartanák a nőket?

A nők jelentős többsége szerint a férfiak tudásban még ma sem tekintik egyenrangúnak a nőket. Ebből származik az a sztereotípia, hogy okos férfiakat nem lehet találni. Valójában viszont nagyon is lehet, ha az egy adott érdeklődési körben mi is jelen vagyunk. Sok férfi szeret beszélni a politikáról vagy a történelemről, és sokuk nyitott a világ kérdéseire – aktívan olvas és műveli magát. A hozzájuk hasonló hölgyek pedig igenis jól kijönnek velük ezért. Azon hölgyek számára viszont, akik a bulvárhíreken és az aktuális trendeken, na meg a gyerektémán túl nincs több mondanivalójuk, ne várják el, hogy állandó beszélgetőpartnereik lesznek azok a férfiak, akik ennél magasabb szintű kommunikációra vágynak. A probléma pedig könnyen kiküszöbölhető olvasással, művelődéssel és az érdeklődési kör tágításával. Legyünk sokrétűek, mint például az Alza webáruháza, ami mindig tartogat pozitív meglepetéseket a vevői számára. Nem szabad szűklátókörűnek maradni.

A kényszeresen okoskodó nők elrettentőek

Sok nő panaszkodik arról, hogy nem találja meg az igazi párját és biztos azért van ez, mert az urak félnek az okos nőktől. Ez természetesen nem igaz. Azonban okoskodó nőktől azoktól igenis tartanak, és messziről kerülik őket. Számtalan nő sajnos erőltetett módon próbál intelligenciát sugározni, versenyezni akar a férfiakkal. Márpedig pont ez a versenyzés lesz az, amitől kiveszik belőlük a női mivoltuk esszenciája, és az okoskodó nő irritáló lesz. Egy férfi nem fog beléd szeretni attól, ha te jobb akarsz lenni nála és folyamatosan kioktatni őt. Ha férfi módon versenyzel, akkor ők férfiként fognak rád tekinteni. Az okos nőket imádja a férfiak többsége, de az okoskodóktól a falra másznak.

A gyerek születésével nem lesz jobb a kapcsolat

Egy megromlott párkapcsolatot nem fog helyrehozni a gyerek. Maximum a csemete érkezése lesz az, ami miatt a felek visszafogják magukat. Ez majd teremt egy idilli hazugságot magunknak és a gyerekünk számára is. A kapcsolatunk pedig sosem lesz az igazi. Gyerekkel magunkhoz kötni egy férfit nemcsak rendkívül nagy butaság, de kifejezetten önző cselekedet is.