Női gumicsizma – melyik modellt válasszuk, hogy ne csak praktikusak, de csinosak is legyenek?
2023-10-13  /  Szerző:   /   Ajánló

A gumicsizma egy ideje rendkívül népszerű lábbeli lett a városi viseletben is. Főleg azért, mert manapság már elképesztő forma- és stílusválaszték áll rendelkezésre ezekből. Pontosan ezért könnyen dilemmát okozhat, hogy milyen modellt érdemes választanunk belőle.

Gumicsizma trend – miért, milyet és kiknek érdemes?

A gumicsizma sokáig kizárólag a gyerekek, a kertekben dolgozók és a mezőgazdasági munkát végzők alapkellékének számított. Csak nagy ritkán került a felnőttek lábára a hétköznapokon, akkor is rendkívül erős esőzések idején. Egy ideje viszont nagyon felkapottá váltak ezek a gumiból készült lábbelik, aminek oka valószínűleg abban is található, hogy teljesen vízálló, kényelmes és persze a gumi miatt nagyon sokféle színben és mintában érhető el.

Választhatunk csillámos gumicsizmát, különleges mintával ellátottat, de akár olyan modellt is nézhetünk magunknak, ami megszólalásig hasonlít egy bőr cipőre. Például a CCC oldalán a Jenny Fairy gumicsizmái teljesen olyanok, mintha egy stílusos chelsea csizmát látnánk. Ezért az ilyen formájú gumicsizmák tökéletesek azoknak, akik cipőhöz hasonló darabot szeretnének akár egy félelegáns öltözékhez. A CCC-nél sokféle ilyen elegáns modell akad, amit ráadásul online megrendelhetünk, vagy a CCC üzleteiben is megtekinthetünk és felpróbálhatunk.

Ugyanakkor találkozhatunk kifejezetten feltűnő modellekkel is. Ezek készülhetnek platform talpakkal, rendelkezhetnek élénk színekkel vagy akár olyan kinézetük is lehet, mint egy bakancsnak. Az ilyen gumicsizmák üdítően dobják fel az őszi öltözékünket, és kiváló választás az őszi sárosabb napokra. Mellesleg a gumicsizma nagy előnye még a vízállóság mellett, hogy a lábunkat is képes melegen tartani, főleg, ha bélelt csizmáról van szó. Ezért nem csak az eső, de a hideg miatt is kiváló választás lehet.

Hová érdemes viselni gumicsizmát?

Mivel a férfi és női gumicsizma modellekből is már számtalanféle stílusú akad, ezért az elegáns megjelenésen kívül szinte bárhová választhatunk gumicsizmát. Viselhetjük például irodai öltözékhez a chelsea csizmához hasonló elegánsabb darabokat, ugyanakkor egy vagány bohém stílust is összehozhatunk általa, ha valamilyen merészebb modellt választunk.

A mai gumicsizmák között ráadásul kifejezetten olyanok is akadnak, amiket bátran viselhetünk ruhához, szoknyához, ezáltal egy esti összejövetelen is megállja a helyét. Ősszel a kültéri fesztiválokon való részvételhez szinte elengedhetetlen a latyakosabb időben, ugyanakkor nyáron is remek hasznát vesszük ennek a lábbelinek. A gumicsizma ugyanis kiváló választás, ha épp egy több napos fesztiválra tartunk, ahol egyáltalán nem ritka, hogy az egész fesztiváltér sárban ússzon egy kiadós zivatar után. Ilyenkor egy csinos trendi gumicsizma igazán jól tud jönni bárkinek. Ezeket a gumicsizmákat pedig nyugodtan használhatjuk otthon a kertben is, hiszen szerkezetileg semmiben sem különböznek a hagyományos retró daraboktól, csupán stílusában másabbak.