Nektarin-krémleves sonkachipsszel
2023-08-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-50 dkg nektarin

-3 ek. cukor

-0,5 dl fehérbor

-3 dl tejszín

-0,5 citrom reszelt héja

-1 rúd vanília kikapart magja

-4 vékony szelet szárított sonka (kb. 10 dkg)

Elkészítés:

A nektarint megmossuk, egyet félreteszünk a tálaláshoz. A többit kimagozzuk, felkockázzuk. A cukrot mélyebb, bevonatos serpenyőben karamellizáljuk. Hozzáadjuk a barackot, megvárjuk, míg összeesik. Felöntjük a fehérborral. Ha az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk a tejszínt, kb. 1,5 dl vizet, a vaníliát és a citrom héját. Forrástól számított kb. 5 percig főzzük, majd turmixban vagy botmixerrel pürésítjük.

A sonkát két sütőpapír közé tesszük és forró serpenyőben megsütjük. Sütés közben helyezzünk rá egy kis fazekat vagy bármilyen nehezéket, így nem húzódik össze. Papírtörlőre szedjük tálalásig pihenni.

Tálaláskor a félretett barackot apró kockákra vágjuk, és a levest a friss gyümölccsel és a sonkachipsszel tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva