Nektarin-krémleves sonkachipsszel
Hozzávalók 4 személyre
-50 dkg nektarin
-3 ek. cukor
-0,5 dl fehérbor
-3 dl tejszín
-0,5 citrom reszelt héja
-1 rúd vanília kikapart magja
-4 vékony szelet szárított sonka (kb. 10 dkg)
Elkészítés:
A nektarint megmossuk, egyet félreteszünk a tálaláshoz. A többit kimagozzuk, felkockázzuk. A cukrot mélyebb, bevonatos serpenyőben karamellizáljuk. Hozzáadjuk a barackot, megvárjuk, míg összeesik. Felöntjük a fehérborral. Ha az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk a tejszínt, kb. 1,5 dl vizet, a vaníliát és a citrom héját. Forrástól számított kb. 5 percig főzzük, majd turmixban vagy botmixerrel pürésítjük.
A sonkát két sütőpapír közé tesszük és forró serpenyőben megsütjük. Sütés közben helyezzünk rá egy kis fazekat vagy bármilyen nehezéket, így nem húzódik össze. Papírtörlőre szedjük tálalásig pihenni.
Tálaláskor a félretett barackot apró kockákra vágjuk, és a levest a friss gyümölccsel és a sonkachipsszel tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva