Nehéz döntés előtt áll Rippel Feri exfelesége
2019-11-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Rippel Ferenc exfelesége, Vivien több mint tíz évvel ezelőtt épült fel a petefészekrákból, majd azt követően sikeres lombikprogramban vett részt. Ám a nyugodt, békés családi idillt most egy nehéz kérdés bolygatja meg.

 

Korábban a lombikprogram során több embriót is lefagyasztottak, amelyeket speciális körülmények közt tárol egy klinika, viszont Vivien gyermekének, Krisztofer lehetséges „testvéreinek” a sorsa hamarosan végleg eldőlhet.

„Annak idején 13 petesejtet termékenyítettek meg, közülük kettőt ültettek be a méhembe, és az egyikből született a fiunk, Krisztofer” – mesélte a Storynak Vivien.

Most 11 embrió várja lefagyasztva, hogy mi lesz a sorsa. Letelt a várakozási idő, tíz évnél tovább nem tárolja őket a klinika, ezért Viviennek komoly döntést kell meghoznia.

„Én határozottan azt képviselem, hogy adjuk oda őket meddő pároknak, hadd legyen végre családjuk. Ám ha jobban belegondolok, így a fiamnak akár 11 édestestvére is világra jöhet. Még az is előfordulhat, hogy a gyerekem egyszer majd hazahoz egy kislányt, aki a saját húga...” – boncolgatta a témát Rippel Feri korábbi felesége.

 

A helyzetet tovább nehezíti, hogy Krisztofer nagyon szeretné, ha testvérei születnének, bár tisztában van anyja korábbi betegségével, valamint azzal, hogy lombikprogramban született.

„A lefagyasztott petefészkem szövetét elvileg visszaültethetik a testembe, de ez az eljárás igen kockázatos. A beültetés előtt teljes kivizsgálás szükséges, hogy véletlenül se legyenek a szövetben beteg sejtek...” – mondta Vivien, majd hozzátette: az ő élete Krisztofer körül forog, a fia ad értelmet a napjainak.

Forrás: Blikk