Narancsos túrószuflé erdei gyümölcsökkel
Ha egy kis különlegességre vágysz, ami a karácsonyi édességeket illeti, akkor figyelmedbe ajánlunk egy különleges narancsos túrószuflét erdei gyümölcsökkel.
Hozzávalók 4 csészéhez:
A szufléhoz:
2 tojásfehérje
1 csipet só
25 g világos nyers nádcukor
250 g túró (20% zsírtartalmú)
120 g crème fraîche
70 ml tej (3,5% zsírtartalmú)
1⁄2 kezeletlen narancs héja
A gyümölcsös toppinghoz:
4 ek. fagyasztott erdei gyümölcs
1 ek. méz
1 csipet őrölt fahéj
A megszóráshoz:
kevés nyers nádporcukor
kevés vaj és világos nyers nádcukor a csészék kiszórásához
Elkészítés:
1. Verjük a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük az egészet csillogó masszává.
2. Keverjük simára a túrót a többi hozzávalóval egy másik tálban, és keverjük hozzá óvatosan a tojásfehérjét is. Kenjünk ki vajjal masszív kávéscsészéket vagy üvegeket, és szórjuk ki őket vékonyan cukorral.
3. Töltsük meg őket a túrókrémmel. Tegyünk egy nagy lábasba 2 cm magasságig vizet. Helyezzük a csészéket a vízfürdőbe, és tegyük rá a lábas fedőjét. Melegítsük fel benne a vizet. Forrástól számított 10 perc alatt hagyjuk a túrószuflét megszilárdulni benne. Közben fontos, hogy ne vegyük le róla a fedőt.
4. Eközben melegítsük fel a fagyasztott gyümölcsöket a mézzel és a fahéjjal egy kisebb edényben.
5. A szuflékat óvatosan, egy konyharuha segítségével vegyük ki a lábasból. Aki szeretné, egy tányérra is kifordíthatja azokat, de nagyon jól mutatnak egy szép formában is. Körítsük a desszertet az erdei gyümölcsökkel, szórjuk meg némi porcukorral, és rögvest tálaljuk.
Forrás: Activebeauty