Narancsos túrószuflé erdei gyümölcsökkel
2019-12-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha egy kis különlegességre vágysz, ami a karácsonyi édességeket illeti, akkor figyelmedbe ajánlunk egy különleges narancsos túrószuflét erdei gyümölcsökkel.

Hozzávalók 4 csészéhez:

A szufléhoz:

2 tojásfehérje

1 csipet só

25 g világos nyers nádcukor

250 g túró (20% zsírtartalmú)

120 g crème fraîche

70 ml tej (3,5% zsírtartalmú)

1⁄2 kezeletlen narancs héja

A gyümölcsös toppinghoz:

4 ek. fagyasztott erdei gyümölcs

1 ek. méz

1 csipet őrölt fahéj

A megszóráshoz:

kevés nyers nádporcukor

kevés vaj és világos nyers nádcukor a csészék kiszórásához


Elkészítés:

1. Verjük a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük az egé­szet csillogó masszává.

2. Keverjük simára a túrót a többi hozzávalóval egy másik tálban, és keverjük hozzá óvatosan a tojásfehérjét is. Kenjünk ki vajjal masszív kávéscsészéket vagy üvegeket, és szórjuk ki őket vékonyan cukorral.

3. Töltsük meg őket a túrókrémmel. Tegyünk egy nagy lábasba 2 cm magasságig vizet. Helyezzük a csészéket a vízfürdőbe, és tegyük rá a lábas fedőjét. Melegítsük fel benne a vizet. Forrástól számí­tott 10 perc alatt hagyjuk a túrószuflét megszilárdulni benne. Közben fontos, hogy ne vegyük le róla a fedőt.

4. Eközben melegítsük fel a fagyasztott gyümölcsöket a mézzel és a fahéjjal egy kisebb edényben.

5. A szuflékat óvatosan, egy kony­haruha segítségével vegyük ki a lábasból. Aki szeretné, egy tányérra is kifordíthatja azokat, de nagyon jól mutatnak egy szép formában is. Körítsük a desszertet az erdei gyümöl­csökkel, szórjuk meg némi por­cukorral, és rögvest tálaljuk.

Forrás: Activebeauty