Narancsos libamell kelbimbóval
Hozzávalók 4 személyre:
-4 libamellfilé
-4 vastagabb szál zöldhagyma
-2,5 narancs
-2 ek. vaj
-2,5 dl zöldségleves (kockából)
-2 ek. narancslekvár 1 kk. étkezési keményítő
-75 dkg kelbimbó
Elkészítés:
A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fél narancs levét kifacsarjuk. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük.
Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál vajat, és a hagymával együtt a húst bőrös felével kicsit megpirítjuk rajta. Megfordítva is pirítunk rajta, majd hőálló tálba áttesszük, és a sütőben 20-25 percig sütjük. A narancs levét összekeverjük a zöldséglevessel, és a libamellet időnként meglocsoljuk vele.
Amikor a hús már majdnem kész, megkenjük a narancslekvárral, és még 5 percig sütjük. A húst kiemeljük a tepsiből. A visszamaradt sütőlevet leszűrjük, 1 evőkanál vízben elkevert étkezési keményítővel elkeverjük, és a pecsenyelevet besűrítjük vele. Ha kell, még ízesítjük.
A másik 2 narancsot megmossuk, 1,5 darabot kifilézünk. A kelbimbót megtisztítjuk, és enyhén sós vízben kb. 15 percig főzzük. Leszűrjük. A maradék vajat serpenyőben felforrósítjuk, a kelbimbót a megforgatjuk benne, közben a fél narancs levét rányomjuk, és a gerezdeket belekeverjük. Jól átforrósítjuk. A húst felszeleteljük, és a kelbimbóval, valamint a szósszal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva