Monte Cristo
2025-04-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 darabhoz

-2 gerezd fokhagyma

-3 tojás

-½ dl tej vagy tejszín

-8 szelet toast kenyér

-15 dkg sonka

-15 dkg sajt

-2 ek. majonéz

-2 ek. mustár

-Olaj és vaj a sütéshez

Elkészítés:

A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Felverjük a tojást a tejszínnel, és a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.

Egy kenyérszeletet megkenünk mustárral, egy másikat majonézzel. Teszünk közéjük sonkát és sajtot, majd a felvert tojásba forgatjuk a szendvicset. Végül serpenyőben, a forró vajas-olajos keverékben mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A maradék kenyerekkel is így járunk el.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: azonnal