Monte Cristo
Hozzávalók 4 darabhoz
-2 gerezd fokhagyma
-3 tojás
-½ dl tej vagy tejszín
-8 szelet toast kenyér
-15 dkg sonka
-15 dkg sajt
-2 ek. majonéz
-2 ek. mustár
-Olaj és vaj a sütéshez
Elkészítés:
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Felverjük a tojást a tejszínnel, és a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
Egy kenyérszeletet megkenünk mustárral, egy másikat majonézzel. Teszünk közéjük sonkát és sajtot, majd a felvert tojásba forgatjuk a szendvicset. Végül serpenyőben, a forró vajas-olajos keverékben mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A maradék kenyerekkel is így járunk el.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: azonnal