Mit tegyél, ha nem hív fel?
2023-04-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A randin minden csodásan alakult, úgy tűnt, hogy szinte azonnal megtaláltátok a közös hangot, és biztos vagy benne, hogy újra szeretnél vele találkozni. Búcsúzáskor persze megbeszéltétek, hogy majd felhív és kerestek egy új időpontot. Te pedig boldogan várod. És várod, napokig, de a telefonod csak nem csörren meg.

Mit tehetsz ilyenkor?

 

Először is ne pánikolj!

Ha találkoztál valakivel, aki tetszik, akkor egyértelmű, hogy újra látni szeretnéd. Valószínűleg azon kapod magad, hogy a nap minden pillanatában róla ábrándozol, visszaidézed a legutóbbi randevú pillanatait, és persze tervezgeted a következőt. Ilyenkor különösen frusztráló érzés, ha valamiért nem jelentkezik. Ekkor sem szabad azonban kétségbeesned, és hagynod, hogy a pánik eluralkodjon rajtad. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, ha eltereled a figyelmed, és folyamatosan lefoglalod magad.

Ne hibáztasd magad!

A szakemberek szerint a belső hiedelmeink felelősek az érzéseinkért. Ha például azt gondolod, hogy olyan szerencsétlen vagy, és Te biztosan soha nem fogod megtalálni álmaid párját, akkor ettől a feltevéstől rosszul kezded majd érezni magad, és a pesszimizmus eluralkodik rajtad.

Csak gondold végig, hogy milyen téveszmék jutnak eszedbe amiatt, hogy a randipartnered nem hív. Milyen forgatókönyvek játszódnak le a fejedben? Talán azt mondogatod, hogy Neked sosincs szerencséd a férfiakkal? Nem vagy elég vonzó, és ezért nem is akar Veled újra találkozni senki? Te vagy az egyetlen a környezetedben, akinek nincs párja? Fogalmazd meg, hogy mi az a hiedelem, ami befészkelte magát a fejedbe, és ezzel negatív érzéseket kelt benned. Ha rájössz, hogy nálad melyik jelenik meg, akkor a neheze most kezdődik számodra. Abba kell hagynod ezt a fajta gondolkodást, és optimizmussal kell megtöltened a fejedet és a lelkedet. Ha odafigyelsz az érzéseidre, akkor a saját reakcióidat is jobban fogod érteni, és képes leszel más perspektívából látni a dolgokat.

Ne vonj le hirtelen következtetéseket!

A randizásban mindig ott a kockázat, hiszen a szív könnyen sérül. Pont ezért fontos már az első randi előtt tisztában lenned azzal, hogy egy ilyen találkozás sokféleképpen elsülhet. A siker sok olyan tényező függvénye, mint az időzítés, hozzáállás, múltbéli terhek, és még a szerencse is közrejátszik természetesen. A változás senki életében nem következik be automatikusan. Próbálkoznod kell, másként viselkedned, mint korábban, mert csak így juthatsz a más eredményre, mint eddig.

Ha azonnal elhamarkodott következtetéseket vonsz le, azzal továbbra is csak rá koncentrálsz, felerősítve magadban a rossz érzéseket egy olyan ember miatt, akit tulajdonképpen alig ismersz. Sokkal jobban teszed, ha inkább magadra és a saját érzelmeidre figyelsz.

Sajnos az igazság az, hogy amilyen reakciókat kivált belőled az elmaradt telefonhívás, az pontosan megmutatja, hogy Te mit is gondolsz legbelül saját magadról. Mit tegyél?

Gondold végig, hogy mennyire értékes ember vagy, akit ugyan most valaki nem vett észre, de egy másik partner majd becsülni és tisztelni fog.

 Ez is érdekelhet! - Hogyan lépj tovább, ha az új párod szó nélkül faképnél hagyott?

 

Fókuszálj valami másra!

Összpontosítsd a figyelmedet valami pozitív dologra, menj el futni, találkozz a barátaiddal, kezdj el dolgozni egy új projekten, találj magadnak egy hobbit. A lényeg, hogy ez a tevékenység feltöltsön energiával, hozzon sikerélményt és helyreállítsa az önbizalmadat.

Keress valaki mást!

Ha már napok teltek el, és nem keresett, akkor felejtsd el őt, már nagyon valószínű, hogy nem fog jelentkezni nálad. A kesergés helyett inkább térj vissza a kereséshez, válaszolj új jelöltek üzeneteire, és szervezz új randit, valaki mással.

Csak gondolj arra, hogy amikor éhes vagy, és találsz is egy éttermet, de az zárva van, akkor nem sírdogálsz az ajtaja előtt, hanem mész, és keresel más helyet. Miért ne tennéd ugyanezt a társkeresnél?