Mit keresnek a férfiak egy házasságon kívüli kapcsolatban? Feleség kontra szerető!
2017-10-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e? Gondolkodtál már azon, hogy mi alapján választják ki a férfiak a szeretőt egy házasság kívüli kapcsolathoz? Mit keresnek igazán, amikor megcsalják a párjukat? Egy friss felmérésből ez kiderül! Tudd meg, mit mondott erről 400 férfi!

A nők sokszor azt képzelik, hogy a párjuk által választott szerető fiatalabb, szebb és szexibb náluk. A hűtlen férfiak, akik házasságon kívüli kapcsolatot keresnek, pár tényezőt figyelembe vesznek, amikor kiválasztják a „jelöltet”.

A hűtlenségről sokan úgy gondolkodnak, mint egy pillanatnyi szeszélyről vagy gyengeségről. A nők azt gondolják, hogy a férfiak azért keresnek maguknak egy házasságon kívüli kapcsolatot, mert elvarázsolják őket az ellenállhatatlan nők, akik elcsábítják őket, főleg egy-két ital után. Mégis egyes felmérések szerint úgy tűnik, ez mégsem így van.

Nemrég végeztek egy kutatást, melyben 1300 férfit és nőt kérdeztek meg arról, hogy mi miatt csalják meg a párjukat és főleg mi alapján választják ki a partnereiket, akikkel házasságon kívüli kapcsolatba bonyolódnak. A felmérésben részt vevők többsége szerint a férfiak többnyire egy általuk ismert nőt választanak a házasságon kívüli kapcsolatra. A kutatásban részt vevő 400 férfi 27%-a mondta azt, hogy ha egy boldogtalan párkapcsolatban élnének, és ha elhatároznák, hogy hűtlenek lesznek, mindenképp egy olyan nőt választanának, akiket már ismernek, és csupán 23%-a válaszolta azt, hogy egy ismeretlen nővel csalnák meg a párjukat, akit pl. egy bárban vagy szórakozóhelyen ismernének meg.

A felmérésben részt vevő férfiak 44%-a már megcsalta a párját, 55%-a pedig már elgondolkodott azon, hogy milyen is lenne egy házasságon kívüli kapcsolatba bonyolódni.

A legtöbb esetben a férfiak a munkatársaik vagy barátnőik barátnői közül választanak maguknak partnert a házasságon kívüli kapcsolathoz. A nők esetében sem sokkal másabb a helyzet. A felmérésben részt vevő nők 39%-a már megcsalta a férjét, miközben 35%-uk már elgondolkodott a megcsalás lehetőségén.

De mi miatt csalják meg a párjukat az emberek? A felmérésben részt vevők többsége amiatt csalja meg a párját, mert nem boldogok a párkapcsolatukban, nem érzik magukat teljesnek a párkapcsolatban, így olyan nőktől próbálják megszerezni ezeket az érzéseket, akiket a környezetükben találnak.

A megfelelő szex motiváló tényező egy párkapcsolatban. A felmérésben részt vevő nők 43%-a vallotta azt, hogy a házasságon kívüli kapcsolatban csupán szexuális élvezetet keresett, mert az aktuális partnerük vagy férjük nem tudta megadni ezt nekik. A felmérésben részt vevő nők 28%-a is egy ismerős személyt választana arra, akivel hűtlenségi viszonyba keveredne.