Mit jelent a romantika a nőnek és mit a férfinak?
2020-08-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A romantika egyike azon dolgoknak, amelyre mindenki vágyik, még azok is, akik nem merik önmaguknak sem bevallani. Legyen az egy csokor virág, egy gyertyafényes vacsora, vagy egy meglepetés hétvége, a romantika mindenki számára mást jelent, attól függően, hogy milyen elvárásokkal rendelkezik valaki, milyen a párkapcsolat, vagy épp milyen mintákat hozott gyerekkorából. De a romantika nagymértékben függ attól is, hogy az erősebb vagy a gyengébb nemről van-e szó.

A férfiak és a nők ugyanis különbözőképpen élik meg a romantikát, amint az alábbi példák is jól mutatják:

 

Amikor romantikáról és ajándékozásról van szó…

Az erősebb nem tagjai jobban értékelik a figyelmet és tiszteletet, míg a hölgyek romantikusabbnak találják a meglepetés ajándékokat. A férfiak hagyományosan a családfenntartók, és amíg ez az elavult sztereotípia lassanként megváltozik, addig a szerelem kinyilvánításában még mindig fontos. Az urak ugyanis sokkal jobban vágynak arra, hogy valaki háláját elnyerjék, semmint, hogy nekik kelljen ilyen érzelmeket kimutatniuk.

Amikor a romantika iránti vágy kinyilvánításáról van szó…

A nők sokkal könnyebben vallják be, hogy vágynak a romantikára, míg a férfiak hajlamosak tagadni, vagy látszólag érdektelenséget mutatni ebben a témában, még akkor is, ha ez hazugság. Mindez ismét csak a hagyományos nemi szerepek eltéréséből fakad. Míg a hölgyek nyíltan felvállalják érzéseiket, addig a férfiak számára első helyen a biztonság megteremtése áll, valamint a harc a céljaik eléréséért. Ezért is fontos, hogy a nők próbáljanak kezdeményezni, mert akkor a férfiak könnyebben viszonozzák ezeket a kedvességeket, ahelyett, hogy nekik kellene kitalálni.

Amikor beszélni kell a romantikáról…

A hölgyek sokkal gyakrabban panaszkodnak arról, hogy hiányzik a romantika a párkapcsolatukból. Mindez a nem megfelelő kommunikációból ered. A nők ugyanis nem akarják megmondani a párjuknak, hogyan legyenek romantikusabbak, de így a férfiak nem is fogják tudni, hogy mit várnak el tőlük. Sőt, talán még azt is hihetik, hogy ha a nő nem hiányolja a romantikát, akkor nem is vágyik rá, mert boldog így a jelenlegi körülmények között.

Ezt is olvasd el! - Hogyan varázsold vissza a romantikát egy elkényelmesedett kapcsolatba?

Amikor a következetességről van szó…

A férfiakra jellemző, hogy bedobnak egyetlen nagy romantikus bombát, amellyel elvarázsolják a párjukat, majd elégedetten hátradőlnek. A nők viszont újra és újra szeretnék ezt átélni és megkapni. Számukra ugyanis a romantika a párkapcsolatok szerves része, a szerelem kimutatásának eszköze. Ezzel szemben az urak gyakran inkább arra használják, hogy a párjuk bocsánatát elnyerjék egy ballépés miatt. Pedig egy ilyen helyzetben a legdrágább ajándékot sem fogja romantikusnak tartani egy nő sem. Egy hölgy számára a szerelem folyamatos megnyilvánulása fontosabb, egy szál virág minden nap sokkal többet jelent, mint egy óriási csokor egyetlen alkalommal.

Ha megismered, hogy a partnered mit ért romantika alatt, és pontosan mire vágyik, az óriási előrelépést hozhat a kapcsolatotokban. Ezért ne félj megkérdezni, és beszélni róla. Ugyanez fordítva is igaz. Ne várd el, hogy a párod gondolatolvasó legyen, mert egyikünk se az. A romantika minden formájában fontos, és szükséges egy boldog párkapcsolathoz, ha hagyod, és ha kéred.