Milyen jelekre figyelj, ha úgy érzed, hogy a párod manipulálni próbál?
2022-12-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mindenki tökéletes párkapcsolatra vágyik. Sokan ábrándoznak arról is, hogy milyen lenne számukra egy ideális társ. Vannak, akiknek könnyen sikerül, és megismerkednek egy olyan emberrel, aki kiegészíti őket, akivel azonnal megtalálják a közös hangot. Másoknak ehhez több energiát kell beletenni a párkeresésbe, és a kapcsolat fenntartásába is. De még így sincs garancia arra, hogy működőképes lesz az együttélés.       

Mit tehetsz akkor, ha képtelen vagy kialakítani egy stabil kapcsolatot az aktuális partnereddel, és kudarcot kudarcra halmozol? Egyáltalán mi okozhatja két ember között a folyamatos egyet nem értést? Az esetek egy részében az egyik partner manipulatív viselkedése. Miben nyilvánulhat ez meg?

Ha a párod szerint mindig mindenért Te vagy a hibás, és folyamatosan csakis Téged okol a kapcsolat hanyatlásáért. Ha valaki nem áll még készen arra, hogy felelősséget vállaljon a tetteiért, inkább Rád neheztel a problémákért, akkor itt az idő, hogy végre kiállj saját magadért.

Ha a párod sosem figyel oda arra, hogy Te mit szeretnél, mire vágysz, vagy mit választanál, mert az ő igényei fontosabbak, az megint egy vészjelzés számodra. Alsóbbrendűnek érezheted magad mellette, akár megalázottnak is. Amikor megpróbálsz beszélni róla, de ő hevesen tiltakozik, és elzárkózik a közös megoldáskereséstől, akkor valószínűleg nem ő lesz számodra az ideális partner.

Ha félelemből vagy gyengeségből benne is maradsz a kapcsolatban, az nem fog megoldani egyetlen problémát sem. Sőt, úgy érezheted, hogy mindig rosszabb lesz a közös életetek. Az emberek az esetek többségében ugyanis képtelenek a változásra, így a problémák is megmaradnak, és minél inkább teret engedsz az önkényeskedésének, annál inkább dominánsabb tényezővé válik az életedben.

Ha azt érzed, hogy nem tisztel, és nem értékel úgy, ahogyan megérdemelnéd, akkor sosem leszel igazán boldog mellette.

Ez is érdekelhet! - Párkapcsolat nárcisztikus és empatikus között – ezért nem szabadulhatnak egymástól

Ha a szavai kedvesek, de a tettei nem ezt igazolják, az megint csak egy piros jelzés számodra. Egy olyan ember, akinek nem lehet adni a szavára, az sosem fogja kivívni a bizalmadat sem, ami egy kapcsolatban alapvető lenne.

Ha sem bizalmat, sem érzelmi támogatást nem kapsz a párodtól egy-egy nehézség esetén, mert még akkor is a saját bajával van elfoglalva, amikor Neked lenne szükséged valódi segítségre, akkor jobban teszed, ha Te leszel az első, aki feláll, és kilép ebből a kapcsolatból, hogy végre találj egy olyan partnert, aki megbecsül, és igazán boldoggá tesz.