Miért fedd fel előtte a legmélyebb érzéseidet? – 7 döntő érv
2021-12-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Bármelyikünkkel megeshet, hogy egyszer csak többet kezdünk érezni egy közeli ismerősünk iránt, mint korábban. Eleinte persze mi magunk sem értjük, lehet tudatában sem vagyunk mindaddig, míg hirtelen beüt a felismerés.
De mit tehetsz, ha ilyen helyzetbe kerülsz? Biztosan nem szeretnéd, ha ezek az újdonsült érzelmek összekavarnának mindent, és tönkre tennék a barátságotokat. Ugyanakkor mégsem lehet sokáig titokban tartani, ha igazán komolyak a szándékaid. Hogy miért? Van rá 7 nyomós érvünk!

Te sem leszel fiatalabb

Az élet túl rövid ahhoz, hogy felesleges titkok és alaptalan félelmek között éljük. Ráadásul minél idősebbek vagyunk, annál jobban számít, hogy ne vesztegessük az időt. A jelennél sosincs jobb időpont egy komoly vallomásra, ezért ne halogasd. Ha a válasz pozitív, akkor annál hamarabb vághattok bele egy közös életbe. Ha esetleg visszautasítanak, akkor sincs okod aggódni, próbálj minél gyorsabban továbblépni, és megkeresni az Igazit.

Nem vagy egyedül

A legnehezebb helyzetekben sem kell mindennel egyedül szembenézned. Bátran kérd a barátaid vagy a családod támogatását, tanácsát. Ők ismernek a leginkább, így sokszor azt is jobban meg tudják ítélni, hogy mi lenne jó számodra. Sokszor annyi is elég, hogy valaki csak meghallgasson, máris bátrabban állsz oda a választottad elé.

Joga van tudni róla

És neked is. Mindegy, hogy mi sül ki a végén ebből az egészből, mégsem teheted meg, hogy mindvégig eltitkolod az érzelmeidet. Hidd el, még ha el is utasít, akkor is könnyebb lesz tovább lépned, és az önbizalmadnak is jót fog tenni, hogy legalább megpróbáltad. Ráadásul ő is sokkal jobban fog tisztelni Téged a bátorságodért és az őszinteségedért, még akkor is, ha nem tudja viszonozni az érzelmeidet.

A vallomás lényegében egy magyarázat

Például a furcsa viselkedésedre az utóbbi időben. Ha valaki iránt másként kezdünk el érezni, akkor megváltoznak a reakcióink, a gesztusaink, zavartak leszünk, és a másik számára érthetetlenül különösek. Ha elmondod neki, hogy miért történik mindez, akkor már túl is vagy az igazi vallomáson. Persze ne várd el tőle, hogy azonnal konkrét választ adjon. Neki is biztosan időre lesz szüksége, hogy feldolgozza magában a hallottakat, és átgondolja, hogy ő mit szeretne.

Ezt is olvasd el! - Hogyan fejezd ki, hogy szereted?

Mi a legrosszabb, ami történhet?

Őszintén, mit veszíthetsz, ha megvallod előtte az érzelmeidet? Általában sokkal rosszabbra számítunk, mint ami valójában a végén megtörténik, hiszen nem tudhatjuk, hogy a másik miként fog reagálni. De ha egy ilyen beszélgetés tönkre tesz egy barátságot, akkor valószínűleg nem veszítettél vele sokat, és nyugodtad tovább léphetsz. Hidd el számtalan lehetőség áll még nyitva előtted.

Tisztelet

Az őszinteség és a bátorság, főleg, ha érzelmekről van szó, mindig tisztelet vált ki másokból. Ha valakinek megvallod a szerelmedet, és ő elmeséli a történteket a barátainak, még ők is tisztelni fognak ezért. Már csak ezért is megéri megtenni azt a bizonyos első lépést.

Miért ne?

És tényleg, miért ne tennéd meg? A nap végén egyedül te ítélkezhetsz majd magad felett, más véleménye nem számít. Ha Te megpróbáltad, őszinte voltál és megtettél mindent, akkor büszke lehetsz magadra, és nyugodt. Más érzéseit nem tudod megváltoztatni, de legalább megadtad neki az esélyt a választásra.